Tietoenator får dansk gigantordre

Den nordiske it-koncern Tietoenator træder nu ind på det danske marked for outsourcing af it-drift med en stor ordre fra Pen-Sam. Tietoenator overtager 27 it-ansatte fra pensionsselskabet og skal de næste fem år stå for it-drift til en værdi af et trecifret millionbeløb.

En aftale med pensionsselskabet Pen-Sam giver nu it-koncernen Tietoenator en kickstart på det danske marked for outsourcing af it-drift.

Tietoenator er stor i resten af Norden på det område, men har hidtil i Danmark udelukkende koncentreret sig om rådgivning og udvikling.

Det bliver ændret, efter at Tietoenator har overtaget 27 it-ansatte samt alle Unix- og Intel-servere fra pensionsselskabet Pen-Sam.

Pen-Sam leverer pensionsordninger og supplerende forsikringsprodukter til omkring 200.000 medlemmer af Forbundet af Offenligt Ansatte (FOA).

Aftalen om outsourcing af it-driften til Tietoenator løber indtil 2009 og har en samlet værdi på et trecifret millionbeløb. Tietoenator skal samtidig stå for it-driften til Forbundet af Offenligt Ansatte.

- Det er et gennembrud for os. Vi har en relativ bred kundegruppe både inden for det offentlige, fagforeninger og den private sektor. De kunder vil vi gerne tilbyde også at køre deres drift, for det er den vej, udviklingen går, siger Kim Winther Jensen, administrerende direktør for Tietoenator i Danmark.

Han forventer, at it-outsourcing kan vokse til at udgøre 30 procent af forretningen for Tietoenator i Danmark.

Baglandet i orden

Kim Winther Jensen ser det som en stor styrke, at Tietoenator som en nordisk it-koncern kan trække på kræfterne fra store driftscentre i Finland, Estland, Tjekkiet og Sverige.

- Fidusen for os er, at vi ikke behøver så stor en enhed her for at tage store ordrer ind, fordi vi har baglandet i andre lande, siger han.

I første omgang vil forretningsområdet i Danmark bygge på det udstyr, som Tietoenator i forbindelse med aftalen overtager fra Pen-Sam. Senere vil selskabet formentlig leje sig ind i et større datacenter.

Tietoenator når med aftalen over 350 ansatte, fordi de 27 it-medarbejdere fra Pen-Sam integreres i henholdsvis et teknisk område og projektafdelingen.

Håb om overskud

Aftalen giver samtidig grobund for forhåbningerne om at få overskud på forretningen i Danmark i 2005, efter at resultatet sidste år lå tæt på et rundt nul. Det skete efter et større milliontab i 2003.

- Vi kom fra en dyb dal i 2003, og 2004 blev et stabiliseringsår. Så er det planen, at vi tjener penge i år, fortæller Kim Winther Jensen.

Ifølge ham er Tietoenator dominerende på området for it-systemer til fagforeninger og A-kasser i Danmark.

Hertil kommer store aftaler med Beskæftigelsesministeriet, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen samt Erhvervs- og Økonomiministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere