Telia fyrer 300 i Danmark

Det står nu klart, at det koster 300 danske arbejdspladser, at Telia sidste år købte Orange i Danmark for 4,5 milliarder kroner. De mange ansatte bliver fyret i løbet af 2005, og Telia forventer, at det kommer til at koste selskabet mellem 70 og 125 millioner kroner.

Knap en tredjedel af Telia og Oranges 1050 ansatte i Danmark bliver fyret i forbindelse med, at de to selskaber skal lægges sammen. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

I alt 300 ansatte skal fyres i løbet af 2005, og hele processen sættes i gang mandag. Telia forventer, at de mange fyringer kommer til koste mellem 70 og 125 millioner kroner, som hensættes i 2004-regnskabet.

Telia offentliggjorde købet af Orange i juli, og handlen til en værdi af 4,5 milliarder kroner kommer til at skabe Danmarks næststørste mobilselskab.

Først nu har Telia dog fået et tilstrækkeligt overblik til at bestemme, hvor mange ansatte der skal skæres væk, for at få det nye selskab til at give økonomisk fornuft.

Teleanalytiker John Strand fra analysefirmaet Strand Consult har tidligere sammenlignet fusionen med at slå to syge selskaber sammen i håbet om få ét rask.

Han forventer derfor også, at mere end 300 ansatte skal forlade det fusionerede selskab.

- En ting er, hvor mange der bliver fyret. Der er også nogen, der har søgt væk, og noget, der bliver klaret via naturlig afgang, siger John Strand.

Han mener samtidig, at der i seneste halve år har været flere gode nyheder for Telia, der nu skal igennem en hård proces for at tjene penge i Danmark.

- Priserne har holdt sig i ro, og trafikken vokser. Danskerne sender flere SMS'er og taler flere minutter, og det betyder i praksis, at værdien af mobilkagen vokser samtidig med, at myndighederne er begyndt at åbne for muligheden for længere binding, siger John Strand.

Omvendt mener han, at IT- og Telestyrelsens kommende indgreb mod de høje priser på at ringe fra fastnet- til mobiltelefoner er en meget dårlig nyhed for Telia og de andre danske teleselskaber.

- Telias største udfordring i 2005 bliver den politiske forståelse for telebranchen. Vi er nået til et punkt, hvor politikerne nærmest synes, at telefoni skal være gratis, og hvor de er lige glade med, om dem, der investerer i Danmark, er i stand til at forrente deres investering, mener John Strand.

Telia forventer, at det endelige resultat af forhandlingerne om fyringerne vil være klart i begyndelsen af februar.

Selskabet har tidligere meldt ud, at fusionen forventes at give en årlig besparelse på knap 400 millioner kroner før skat fra og med 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere