Fredagens aviser om it

Uhæderlige advokater hænges ud på nettet. Elektronik under juletræet. Fakturakaos truer fra februar. Danske Bank skifter 7.000 pc'er. Symantec-køb sender dansker til tops. Amerikanske regnskabsregler rammer it-firmaer. Tangora Software satser på udlandet. Lavere priser på telefoni udeblevet. Medarbejder forsøgte at råbe op om TDC-skattesag.

Uhæderlige advokater hænges ud på nettet

Advokatstandens disciplinære domstol, Advokatnævnet, har fået Datatilsynets godkendelse til at hænge advokater, der kræver for høje salærer eller trækker sager i langdrag, ud på nettet. De første advokater vil blive hængt ud på nettet i løbet af de næste tre uger på advokatnaevnet.dk. "Vi skal også følge med tiden," siger højesteretsdommer Asbjørn Jensen, formand for Advokatnævnet. Nævnet uddelte i 2003 sanktioner til knap 200 advokater, mens fem mistede deres bestalling. (Politiken)

Elektronik under juletræet

Digitale kameraer, en ny mobiltelefon og Apples musikafspiller Ipod står højest på ønskesedlen blandt voksne danskere ifølge en undersøgelse fra den verdensomspændende uafhængige kæde af reklamebureauer, ICOM. På verdensplan hitter Ipod som den mest ønskede julegave til voksne, mens det hos ungerne er Sonys spilkonsol Playstation 2, der er øverst. (Berlingske Tidende)

Fakturakaos truer fra februar

Det truer med at ende i kaos, når offentlige myndigheder fra 1. februar ikke længere vil modtage fakturaer på papir. Folketinget har taget beslutningen i håbet om at spare 900 millioner kroner om året, og kommuner og amter kæmper for at blive klar til at modtage regningerne digitalt. To danske it-firmaer, JWM Data og Post Danmarks Datascanning, er klar til at hjælpe de mindre firmaer, der ikke klar til at droppe papiret. Staten betaler for tjenesten for virksomheder med en omsætning under 15 millioner kroner, mens andre betaler 7,80 kroner per faktura. (Berlingske Tidende)

Danske Bank skifter 7.000 pc'er

Fujitsu Siemens Computers skal fra foråret levere 7.000 computere til Danske Bank, som er ved at skifte til Windows XP og derfor skal have opdateret maskinparken. "Det er vor største ordre i år, og den vil kunne ses tydeligt på vores første kvartalsregnskab," siger Lars Wørzner, administrerende direktør for Fujitsu Siemens i Danmark. Fujitsu Siemens vandt ordren i kamp med to andre leverandører, og det bliver it-leverandøren Atea, der skal stå for at installere de nye computere og tage de gamle retur. (Berlingske Tidende)

Symantec-køb sender dansker til tops

Verdens næststørste softwareopkøb, Symantecs køb af Veritas for 75 milliarder kroner, sender den 39-årige dansker Peter Michael Jensen mod toppen i verdens største it-sikkerhedsfirma. Peter Michael Jensen har hidtil været landechef i Danmark, men skal fremover være strategisk chef i Symantecs hovedkvarter i Silicon Valley. "Jeg skal lægge strategien for, hvad vores produkter skal kunne, jeg skal kigge på konkurrenter, sætte prisen og så sikre, at strategien bliver ført i marken globalt," siger Peter Michael Jensen. (Børsen)

Amerikanske regnskabsregler rammer it-firmaer

Flere danske it- og televirksomheder rammes af de nye amerikanske regler for god virksomhedsskik, corporate governance. Reglerne går under navnet Sarbanes-Oxley, og TDC og Eurotrust berøres direkte af reglerne, fordi de er børsnoterede i USA. En række andre firmaer som Microsoft og IBM Danmark rammes dog også af de nye regler, der stiller høje krav til regnskaberne. Hos TDC knokler omkring 120 medarbejdere og eksterne konsulenter for tiden med at få hele koncernen til at leve op til det komplicerede amerikanske regelsæt. (Børsen)

Tangora Software satser på udlandet

Nordjyske Tangora Software vil satse på eksport til det amerikanske marked, fordi det danske hjemmemarked ikke er stort nok til at sikre den kapital, som selskabet skal bruge til at videreudvikle sin software til styring af indhold på nettet, CMS. Tangora gik konkurs i 2001, men har siden fået rettet op på økonomien, og de ti ansatte præsterede i det seneste regnskabsår et overskud på 300.000 kroner før skat. Selskabet ser optimistisk på fremtiden og har netop lanceret systemet Tangora CMS V4. (Erhvervsbladet)

Lavere priser på telefoni udeblevet

Danskernes udgifter til fastnettelefoni er det seneste år steget med 1,0 procent, selvom det modsatte blev lovet i forbindelse med en liberalisering af fastnetmarkedet sidste år. "Vi må konstatere, at der ikke er noget, som trykker priserne, og det er skuffende," siger Anders Hjorth Jensen, telepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet. Årlige prisstigninger siden 1998 har gjort, at danskerne i dag betaler 388 kroner mere for deres faste telefonforbindelse. TDC sidder på 82 procent af fastnetkunderne. (Jyllands-Posten)

Medarbejder forsøgte at råbe op om TDC-skattesag

TDC's sagsbehandler i Told & Skat, Solveig Mortensen, forsøgte at råbe kollegerne op i sagen om TDC's milliardfradrag i sit tyske datterselskab Talkline. I en mail orienterede hun og en kollega i 2000 den centrale styrelse i København om TDC's formål, og hun var derfor frustreret, da TDC i 2001 slap igennem ligningsrådet med det kunstige skattefradrag. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere