Mobilselskabet 3 dumper prisen på data

Med en kraftig prissænkning på mobildata går mobilselskabet 3 efter folk i erhvervslivet, som vil have deres internetforbindelse med på farten. To gigabyte data for 300 kroner er langt billigere end tidligere, men teleanalytiker kalder det stadig for 'svinedyrt'.

Mobilselskabet 3 forsøger nu at udnytte et af de trumfkort, som 3G-telefoni har at byde på i forhold til den eksisterende mobiltelefoni.

Selskabet har dumpet prisen på mobildata, så kunderne fremover kan hente to gigabyte data om måneden overalt, hvor 3's netværk dækker, mod et fast beløb på 300 kroner.

Det er langt under prisen på de nuværende mobilnetværk, hvor det typisk koster mindst 10 kroner per megabyte data overført via teknologien GPRS - altså omkring 20.000 kroner, hvis man bruger to gigabyte data på en måned.

Begejstret erhvervsliv

Forbindelsen kan enten bruges til at gå på internettet via sin 3G-telefon eller via sin bærbare pc, hvis man har det nødvendige indstikskort.

- Vi ved, at der er efterspørgsel efter mobile data med høj hastighed og i store mængder, fordi især erhvervslivet er begejstret for kombinationen af hastighed og mobilitet. Det her er det nærmeste, vi kan komme på flatrate, siger Mika Bildsøe Lassen, kommunikationschef for 3 i Danmark.

Hastigheden er op mod 384 kilobit i sekundet, men 3 erkender, at den reelle hastighed kan svinge meget.

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan er derfor heller ikke imponeret over hastigheden, når man eksempelvis sammenligner med trådløse lokalnet, også kendt som Wi-Fi, som også giver mulighed for at klippe ledningerne til internetforbindelsen.

- Hastigheden er ikke specielt imponerende på en 3G-telefon og slet ikke noget, der når Wi-Fi til sokkeholderne. Man skal nok ikke regne med meget mere end 100 kilobit i sekundet, siger han.

Store muligheder

Alligevel ser han store muligheder i data via 3G-mobilnetværk, så længe det er til mere simple behov som e-mails og internetsurfing.

- Det her et absolut et skridt i den rigtige retning, for det vil netop gøre, at folk, der rejser meget rundt, har mulighed for at bruge nettet langt mere intensivt, siger Torben Rune.

Han lader sig dog ikke slå ud af begejstring over prisen, selvom 300 kroner om måneden for to gigabyte data er et kraftigt prisdyk i forhold til tidligere

- Det er langt billigere, end vi har set på mobildata tidligere, men det er stadig svinedyrt. Priserne på data er hysteriske i forhold til, hvad vi betaler, når vi bruger kapaciteten til at tale i, siger Torben Rune.

Han henviser til en debat, der allerede begyndte med de data-fattige SMS-beskeder, der også er relativt dyre i forhold til, hvor lidt kapacitet de egentligt optager på netværket.

Konkurrence på vej

Selvom mobilselskabet 3 indtil videre er det eneste mobilselskab, der tilbyder 3G-telefoni, står selskabet ikke uden konkurrence, når det kommer til det mobile internet.

Computerworld beskrev i forrige uge, hvordan teleselskabet Danske Telecom fra begyndelsen af 2005 vil sælge trådløse bredbåndsforbindelser til danskerne. Det skal ske ved hjælp af teknologien Wimax, som kan køre med en båndbredde på op til 70 megabit i sekundet.

I første omgang har mobilselskabet 3 dog en stor fordel i, at selskabet efterhånden har bygget et netværk op, som dækker en god del af Danmark.

- Ved årsskiftet kommer vi til at dække byer ned til 5.000 indbyggere og hovedindfaldsvejene. Vi udbygger i en enorm hast i øjeblikket, fortæller 3's kommunikationschef Mika Bildsøe Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere