Dvd-afløseren Blu-ray får Disney i folden

Den mægtige Disney-koncern har besluttet at støtte formatet Blu-ray, der er en af to mulige afløsere for det nuværende dvd-format. Disney vil udgive adskillige film i Blu-ray-format og går dermed mod flere af kollegaerne i Hollywood.

Sonys dvd-afløser Blu-ray har fået en væsentlig støtte i Disney-koncernen, der vil udgive flere titler til formatet i Nordamerika og Japan, når diskene kommer på gaden. Det sker formentligt i slutningen af 2005 eller i begyndelsen af 2006.

Blu-ray-formatet har hidtil kun fået støtte fra én filmproducent, Sony Pictures, mens fire af Hollywoods store filmstudier for halvanden uge siden i stedet valgte at satse på det konkurrerende format, HD-DVD.

Med to forskellige standarder er det afgørende at vinde støtte fra filmstudierne, når forbrugerne i sidste ende skal overbevises om at vælge side.

Blu-rays største fortaler er japanske Sony, men bag standarden står også it-giganter som Hewlett-Packard og Dell. Formatet er designet til video i høj kvalitet, og det kan lagre 25 gigabyte data på enkelt side.

På den anden side står rivalerne Toshiba og NEC, som satser på formatet HD-DVD. Det kan lagre færre data, men firmaerne argumenterer for, at formatet gemmer video mere effektivt.

Ud over at udgive filmtitler i Blu-ray-format, indtræder Disney også som et af topmedlemmerne i bestyrelsen i den organisation, der står bag Blu-ray.

Danske Kiss Technology har på Computerworld Online tidligere beroliget forbrugerne med, at de ikke skal være bange for kampen mellem de to konkurrenter, fordi begge medier understøtter de formater, som i fremtiden vil blive brugt.

Den første afspiller, som understøtter begge formater, er da også allerede annonceret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere