TDC bremser Cybercitys bredbåndstelefoni

Sløvhed fra TDC forhindrer internetudbyderen Cybercity i at levere bredbåndstelefoni til cirka 30 procent af selskabets omkring 70.000 kunder. Problemet er, at TDC tøver med at sikre samtalekvaliteten på de centraler, hvor Cybercity bruger TDC's udstyr.

Mere end tre måneder efter, at selskabet lancerede bredbåndstelefoni, kan omkring 30 procent af Cybercitys 70.000 kunder stadig ikke bruge deres bredbåndsforbindelse til telefoni.

Det skyldes, at TDC ikke kan levere den rette løsning, der sikrer Quality of Service (QoS) på de centraler, hvor Cybercity står uden eget udstyr.

For Cybercity er det en nødvendighed, hvis kunderne skal have adgang til produktet Cybercity Telefoni.

Utilfredsstillende
- Vi finder det ikke tilfredsstillende, at der skal gå så lang tid for at få adgang til den her ydelse, for det har forhindret os i at levere ny telefoni til et bredere marked, siger Jesper Hansen, Cybercitys tekniske direktør.

Internetudbyderen forventer inden nytår at runde 4.000 kunder, som betaler mellem 120 kroner og 149 kroner om måneden for at ringe ubegrænset til andre fastnettelefoner.

Modsat mange andre udbydere af bredbåndstelefoni har Cybercity haft stor fokus på, at kvaliteten skal være den samme, som man er vant til fra traditionelle fastnettelefoner.

Derfor skal Cybercity have fuld kontrol over signalet hele vejen, og det kan indtil videre kun lade sig gøre på de 108 telefoncentraler, hvor Cybercity har opstillet sit eget udstyr.

Der er i alt omkring 1.600 telefoncentraler, og på fleste af dem lejer Cybercity altså en linje hos TDC efter en model, der er kendt som bitstream access.

Afvist i første omgang

Derfor kontaktede Cybercity allerede i august 2003 TDC for at høre, om selskabet kunne tilbyde Quality of Service på de mange centraler, hvor Cybercity benytter bitstream access.

I første omgang blev det til et afslag, men efter en henvendelse fra Cybercity til IT- og Telestyrelsen meldte TDC sig alligevel klar.

De to selskaber nåede frem til, at TDC skulle begynde at tilbyde ydelsen til Cybercity i fjerde kvartal i år, hvilket ville falde sammen med, at Cybercity lancerede bredbåndstelefoni til sine kunder.

Sidst i oktober sendte TDC så et brev, der rykkede datoen til første kvartal næste år.

- Det er cirka 30 procent af vores kunder, som vi må sige til, at vi ikke kan levere. Så vi er selvfølgelig meget spændte på, om vi får det i første kvartal næste år, men vi er også spændte på de kommercielle vilkår, siger Jesper Hansen fra Cybercity.

TDC har nemlig ikke oplyst endnu, hvor meget det kommer til at koste for selskaber, der vil benytte de nye ydelser. For internetudbydere som Cybercity kan det altså risikere at blive en dyr fornøjelse.

TDC afviser fast dato

Hos TDC afviser direktør Jens Hauge, at selskabet på noget tidspunkt har givet Cybercity en garanti for, hvornår den nye ydelse er klar. Heller ikke til første kvartal næste år kan TDC love, at ydelsen er klar.

- Vi er ikke forpligtet til at levere produkter, vi ikke har. Men på det her område går vi ind og udvikler og implementerer et produkt. Det betyder ikke, at vi har stillet en endelig plan op for, hvornår det er klart, siger Jens Hauge.

Cybercity er ikke det eneste selskab, der klager over den manglende mulighed for Quality of Service, når man benytter bitstream access.

I et høringssvar til IT- og Telestyrelsen skriver Tele2, at selskabet "finder det problematisk, at det ikke er muligt at købe samtrafikydelser af TDC med en tilstrækkelig høj kvalitet til, at der kan udbydes IP-telefoni i tilstrækkelig kvalitet".

Forsinkelsen af produktet falder tilfældigvis sammen med, at TDC selv vil lancere bredbåndstelefoni til sine privatkunder allerede her til jul. Det har TDC meldt ud tidligere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere