Danske udflyttere hitter med mikro-pc

Den danske udflyttervirksomhed Data Modular Systems har fået en ordre på at levere 1.000 pc'er i kreditkortstørrelse til en stor koreansk chipfabrik. Direktøren ser ordren som et bevis på, at det var rigtigt i 2000 at flytte det danske firma til Barcelona, hvor lønningerne er lave og folkene dygtige.

Med base i Barcelona i Spanien har den halvdanske it-virksomhed Data Modular Systems fået en ordre på at levere 1.000 mini-computere til en koreansk chipfabrik.

Ifølge direktør Søren Lanng er der tale om en af verdens største chipfabrikker, der vil indlejre pc'erne i stregkode-læsere, som sender data til en central database.

Han ser ordren som et bevis på, at han tog den rigtige beslutning, da han af sparehensyn i 2000 rykkede teltpælene op og flyttede det danske it-firma til området Sitges ved Barcelona i Spanien.

- Hvis vi kan sælge et projekt af den størrelse til Korea, så betyder det, at vi er konkurrencedygtige. Det skyldes, at vi ligger i et billigt lønområde i Barcelona og ikke København, mener Søren Lanng.

Miniature-pc med MS-DOS

I Barcelona er Data Modular Systems siden 2000 vokset til 25 medarbejdere, der udvikler og sælger en mini-pc, som er beregnet til indlejring i industrielle produkter.

Den lille pc indeholder ikke de hurtigste pc-komponenter på markedet.

Til gengæld kan en Intel 386-processor, en såkaldt silicium-harddisk på 512 kilobyte, en megabyte hukommelse, et flash-hukommelseskort og en ethernet-forbindelse presses ned i kreditkortstørrelse.

Ombord er også Microsofts aldrende styresystem MS-DOS, hvilket tillader køberne at udvikle deres egne programmer og enheder med mini-pc'en som central hjerne.

Ifølge Søren Lanng er regnekraften og pladsen tilstrækkelig til industrielle applikationer, som typisk ikke fylder mere end 50 til 100 kilobyte.

I Danmark sidder selskabets minicomputer for eksempel i de letvægts-håndterminaler, som parkeringsvagterne i flere store byer bruger til at udskrive parkeringsbøder.

Freelancere redder økonomien

Udover en enkelt callcenter-medarbejder i København er Søren Lanng i dag den eneste dansker i virksomheden, som han selv stiftede i 1998.

Med base i Barcelona fokuserer han på det spanske og sydamerikanske marked.

- En virksomhed som vores kan i princippet ligge hvor som helst i Europa. Her har vi meget lavere omkostninger. Nogle firmaer flyttede til Kina, vi flyttede til Spanien, siger Søren Lanng.

Mange af de 25 ansatte er freelancere for at være i stand til at konkurrere på prisen og øge fleksibiliteten.

Det har ifølge Søren Lanng været med til at redde virksomheden i en periode, hvor det industrielle marked har været meget dødt.

- Vi har tjent penge, og vi har overlevet de år, men vi er ikke blevet rige, for vi har måttet ride stormen af, hvor andre af vores konkurrenter er gået konkurs, siger han.

Vækst i 2006

Først i 2006 forventer Søren Lanng, at der igen kommer vækst. Men så forventer han til gengæld også, at væksten bliver stor, hvilket vil være med til at øge konkurrencen.

Rent produktmæssigt tror han, at fremtiden går mod dels mere hastighed og hukommelse, dels større kompatibilitet med Microsofts styresystem Windows.

Allerede nu er konkurrencen dog så stor, at Søren Lanng ikke ønsker at oplyse hverken omsætningen eller det seneste resultat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere