GN Store Nord vil ind på spilmarkedet

Børsnoterede GN Store Nord overvejer en satsning på det voksende milliardmarked for headsets til spil og internettelefoni. Selskabet har i forvejen en hastigt voksende forretning inden for mobile headsets, men ser et spændende spilmarked i specielt USA.

Teknologikoncernen GN Store Nord overvejer at gå ind på markedet for headsets til spil og internettelefoni, skriver Reuters.

GN Store Nord har i forvejen en hurtigt voksende forretning inden for mobile headsets gennem selskabet GN Netcom, men ser store muligheder i at også at udvikle headsets til pc- og konsolspil og internettelefoni.

- Det er et pænt stort marked med meget høje vækstrater og et relevant område, som vi bestemt overvejer, siger administrerende direktør Jørn Kildegaard til Reuters.

Et eventuelt indtog vil komme i 2005. GN Store Nord forventer, at markedet vil vokse med næsten 70 procent til en værdi på 14 milliarder kroner i 2008.

Konkurrenten langt foran

Konkurrenten Plantronics sidder allerede godt på markedet, og ifølge selskabet har en række storsælgende spil sammen med billig internettelefoni været med til at skabe stor efterspørgsel efter selskabets headsets.

Topchef Ken Kannappan siger til Reuters, at selskabet specielt nyder godt af spil som Doom 3 og Call of Duty, hvor spillerne konkurrerer og taler med hinanden over nettet.

Plantronics har en aftale med Microsoft, hvorunder selskabet blandt andet leverer headsets til det storsælgende Xbox-spil Halo 2, der på kort tid er langet over disken fem millioner gange.

Aftalen med Microsoft vil være med til at øge Plantronics' omsætning til mere end 800 millioner kroner i årets fjerde kvartal, en stigning på omkring 40 procent i forhold til samme periode sidste år.

Plantronics har også en aftale med telefonitjenesten Skype, så man for eksempel i danske varehuse kan købe Plantronics-headsets, hvor der følger taletid til Skype med i købet.

Ifølge Reuters tegner GN Store Nords mobildivision sig for en femtedel af den samlede omsætning i koncernen, og det danske selskab mener selv at sidde på en tredjedel af verdensmarkedet for mobile headsets.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere