Jysk hosting-firma fortsætter millionvækst

Hosting-selskabet Scannet fra Kolding fortsætter med at tjene to-cifrede millionbeløb på et ellers konkurrencepræget marked for hosting. Det seneste regnskabsår viste et overskud på 12 millioner kroner - skabt af kun 15 medarbejdere.

Kolding-firmaet Scannet kan igen præsentere et stort millionoverskud trods hård konkurrence på det danske hosting-marked.

Det seneste regnskabsår, som sluttede ved udgangen af juni, endte således med et overskud på 12 millioner kroner, mens bruttoavancen steg med knap 13 procent. Scannet oplyser ikke omsætningen.

- Det er helt sikkert et godt regnskabsår for os, men det er ikke uventet med den kundetilgang, vi har, siger administrerende direktør Bo Fallesen.

Højere priser

Scannets overskud er skabt af kun 15 medarbejdere i hovedselskabet. Hele koncernen tæller dog 31 ansatte, hvis datterselskaberne Adux, Scancommerce og Cronus også tælles med.

Bo Fallesen mener, at det er Scannets ry for god kvalitet og service, som tillader selskabet at tage højere priser end mange af konkurrenterne på markedet.

A/S ScannetÅrsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttofortjeneste24,922,1
Resultat før afskrivninger18,817,0
Resultat før skat 17,015,4
Resultat12,010,8
Egenkapital1,01,0
Antal ansatte1514
- Service, stabilitet og kvalitet gør, at vi kan operere i et markedsområde, hvor vi ikke skal ned og konkurrere med billigudbyderne, men kan holde et vist niveau. Det er så det niveau, vi også skal levere tilbage til kunderne, siger han.

Scannet har omdannet den tidligere angriber på fodboldlandsholdet Preben Elkjærs gamle millionvilla i Kolding til et topsikret hostingcenter.

Outsourcing er vejen frem

Hovedforretningen er i dag forskellige hosting-produkter, men det største vækstområde ser Bo Fallesen inden for outsourcing af it. Selskabet har allerede indgået en aftale med Microsoft, så firmaer blandt andet kan leje adgang til Office-pakken.

Fokuseringen på outsourcing betyder, at Scannet kommer til at konkurrere med en anden type af virksomheder, men det skræmmer ikke Bo Fallesen.

- Vi prøver at køre vores stil hele vejen igennem, og vi ved, at der er fremtid i de her produkter. Vi tænker ikke over, hvem vi skal konkurrere med, men mere på, hvilket marked der er for de her produkter, siger han.

Netop derfor forventer Scannet også, at millionvæksten fortsætter næste år.

- Hosting-firmaerne kommer til at overtage en større og større del af virksomheders it-drift. Strategien er, at omsætningen skal vokse med omkring 20 procent, og det er også forventningerne til næste regnskabsår, siger Bo Fallesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere