Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

AI-bot invaderer forsikringsbranchen / Christian Skytte ny topchef i compliance-hus / Softwareudvikler nu på franske hænder

AI-bot invaderer forsikringsbranchen / Christian Skytte ny topchef i compliance-hus / Softwareudvikler nu på franske hænder

Velkommen til onsdagens morgen-briefingen fra min hånd Frederik Therkildsen.

God læselyst

AI-bot overtager forsikringsbranchen

En af landets største forsikringsselskaber Topdanmark lancerer i dag en generativ AI-bot, der skal svare på spørgsmål fra selskabets en halv million kunder.

”Det betyder, at en halv million privatkunder vil få adgang til en personlig AI-forsikringsrådgiver, der nemt og hurtigt kan give specifikke svar på spørgsmål om forsikringer på alle tider af døgnet,” udtaler Kasper Tjørntved Davidsen, koncerndirektør for IT i Topdanmark, i en meddelelse.

Det er en anden udgave af Topdanmarks chatbot. Den første ligger frit tilgængeligt for alle, mens denne nyere udgave udelukkende er til kunder, og derfor skal man logge ind med MitID for at bruge den.

Kunderne forventer i stigende grad at kunne få svar på spørgsmål om forsikring uden for almindelig arbejdstid. Det er helt forståeligt, for det er i disse timer, at man har tid til at tage sig af praktiske opgaver – som for eksempel at få styr på sine forsikringer,” lyder det fra it-chefen.

Christian Skytte ny topchef i compliance-hus

Den danske compliance specialist Siscon får ny topchef.

Christian Skytte skal stå i spidsen for de 25 medarbejdere, fremgår af en meddelelese. Han overtager styringen efter Lars Bærentzen, der stiftede selskabet tilbage i 2004.

“Informationssikkerhed og compliance bliver endnu mere vitalt i disse dage - både med de mange trusler virksomheder møder og de mange nye reguleringer, der kommer fra EU og andre instanser,”

Christian Skytte kommer fra rollen administrerende direktør hos Oracle-specialisten Cegal, hvorfra han stoppede som direktør, da den danske og svenske afdeling blev lagt sammen.

Softwareudvikler nu på franske hænder

Charlottenlund-baserede Lector er solgt til den franske virksomhed Conex.

Conex er ejet af den franske fond 21 Invest France. Det er den franske fonds første opkøb. Ejerskiftet er en del af et generationsskifte i Lector, fremgår af en meddelelse.

Lector tilbyder software fra Microsoft, Oracle og Java.

“Vi er glade for at byde Lector velkommen til Conex-familien.

Lector tilbyder innovative og intuitive softwareløsninger på forkant med teknologien, der giver fuld tilfredshed med kunderne, og som vil drage fordel af koncernens forskning og udvikling og blive beriget af vores teknologisk input omkring AI og Blockchain,” lyder det fra Bertrand Gruson, Conex CEO.

Købspris er ikke offentliggjort.