Webbyen.dk solgt for fem millioner kroner

De 10 investorer bag det danske webhotel Webbyen har solgt selskabet bag, Interdania. Køber er Erik Andersen, der i forvejen driver hosting-firmaerne Webhosting og Danbbs. Handlen betyder et farvel til Webbyens administrerende direktør, Jimmi Meilstrup. Kun to ansatte bliver tilbage i Webbyen.

Erik Andersen, der i forvejen driver flere hosting-selskaber, har overtaget webhotellet Webbyen.dk for knap fem millioner kroner.

Webbyen indeholder over en halv million websider, men trods brugermæssig succes har selskabet bag, Interdania, kørt med underskud i flere år.

Senest blev det til et underskud på en halv million kroner i det regnskabsår, der sluttede ved udgangen af april. De økonomiske tab fik allerede i 2002 selskabet til at indføre brugerbetaling på en række produkter.

Vil spare sig til overskud

De underskud regner den nye ejer med at rette op på i løbet af kort tid.

Han driver i forvejen hosting-selskaberne Webhosting og Danbbs, og han vil skabe overskud i Webbyen ved først og fremmest at skære ned på udgifterne.

- Jeg kører et koncept med lav administration, og jeg har været nødt til at fyre nogle folk. Jeg har mine egne folk, der skal programmere og udføre support, siger Erik Andersen.

Det betyder, at direktør Jimmi Meilstrup forlader Webbyen.

Der bliver således kun to ansatte tilbage i Webbyen, mens Erik Andersens seks andre ansatte i Danmark skal tage sig af de overskydende opgaver.

Indfrier gæld

Prisen på Webbyen er nået op på næsten fem millioner kroner, fordi Erik Andersen ud over at skulle betale 3,3 millioner kroner for aktiekapitalen også skulle indfri gæld for over 1,6 millioner kroner.

Sælger er en gruppe på 10 investorer, deriblandt Bent Balsby, der er administrerende direktør for den succesrige danske systemintegrator, Netdesign.

Han er næstformand for bestyrelsen i Interdania, der står bag Webbyen, og han fortæller, at det er en enig aktionærkreds, der står bag salget.

- Den primære grund er, at køberen forventes at kunne tilføre selskabet nogle ressourcer og har kontakter inden for det forretningsområde, som Interdania beskæftiger sig med, siger Bent Balsby.

Stor reklameværdi

For Erik Andersen giver Webbyen kontakt til en stor gruppe af brugere. En kontakt, der kan bruges til at reklamere for de andre tjenester, han tilbyder i Danmark.

- Webbyen er en succes - ikke økonomisk, men på den måde, at der kommer mellem 600 og 800 nye brugere hver dag. Der er stor reklameværdi i det, og jeg vil udvide med køb, salg, bytte og den slags tjenester, siger Erik Andersen.

Samtidig vil han investere i nyt udstyr, fordi han mener, at nyindkøb af hardware har været underprioriteret i selskabet.

Erik Andersen er sideløbende med sine danske aktiviteter direktør for engelske Uk2net, der ifølge hans udsagn er en af de største webhotel-udbydere i Europa. Den post har han siddet på, siden han i 2002 erstattede vennen Bo Bendtsen, der stiftede det engelske webhotel og stadig ejer en stor del af det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere