MP3-skaber: Formatkrig er ødelæggende

Kampen om digitale musikformater er ødelæggende for salget af digital musik over nettet. Det mener tyske Karlheinz Brandenburg, der var med til at skabe MP3-formatet. Formatkrigen får ekstra blus i Danmark, når Microsoft og Apple lancerer i næste uge.

Selskaberne bag salget af musik over nettet ødelægger forretningen for dem selv med et utal af konkurrerende teknologier, som forvirrer forbrugerne.

Sådan lyder kritikken ifølge Reuters fra Karlheinz Brandenburg, der var en af de førende kræfter bag MP3-formatet.

Problemet er, at forskellige digitale formater begrænser forbrugerne fra at spille den musik, de køber over nettet, på musikafspillere af eget valg.

Lukkede afspilninger
Sange købt hos Apples musiktjeneste Itunes kan kun afspilles på Apples egne musikafspillere, og det samme gør sig gældende for Sony.

Apples dominans inden for salget af digital musik smitter derfor af på salget af digitale musikafspillere, hvor konkurrenterne har svært ved at få fodfæste.

- Det har helt sikkert sinket download-markedet, og det gør det samme for afspiller-producenterne, siger Karlheinz Brandenburg til Reuters.

Han er chef for digital medieteknologi på det tyske Fraunhofer Institut, som var med til at skabe MP3-formatet og i dag stadigt tjener penge på dets patent på MP3-teknologien.

Karlheinz Brandenburg siger til Reuters, at han to gange har advaret pladeselskaber og afspiller-producenterne om, at formatkrigen er med til at skubbe musikkøberne over mod fildelingstjenester, hvor musikken er gratis og tilgængelig i MP3-format.

Formatkrigen får ekstra blus herhjemme, når både Microsoft og Apple lancerer deres musiktjenester i Danmark i næste uge.

Hidtil fører Microsoft den danske formatkrig, fordi selskabets WMA-format er det foretrukne i den danske musikdatabase Phonofile, som bruges af både Dansk Supermarked og Den Blå Avis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere