Telia og TDC anmeldt for ublu salgsmetoder

Forbrugerrådet har anmeldt både Telia, TDC og Fona til Forbrugerombudsmanden. Telia kritiseres for at få børn til at hverve hinanden som kunder, mens TDC og Fona kritiseres for at kræve af kunderne, at de skal modtage reklamemails.

Forbrugerombudsmanden skal nu tage stilling til, om Telia, TDC og Fona går for vidt, når de forsøger at sælge mobiltelefoner til danskerne.

Det er Forbrugerrådet, som har anmeldt de tre selskaber på grund af aggressive salgsmetoder.

Telia får kritik for sin nye kampagne, hvor børn og unge får 20 kroners rabat på deres mobil-abonnement for at skaffe nye kunder i butikken.

- Den form for hvervning af kunder har en pyramidelignende karakter, og det er kritisabelt, at Telia sigter på børn og unge, som belønnes for at skaffe kunder, skriver Forbrugerrådet.

Afviser pyramidekoncept

Kritikken afvises af Telia, hvis væsentligste argument er, at der altid skal en voksen ind over, når der tegnes nye abonnementer.

- Det sikrer, at det her ikke bare er noget, der sker mellem børn eller unge mennesker. For de kan ikke gøre det her, uden at deres forældre er med på, at det sker, siger Robert Neimanas, kommunikationschef i Telia.

Han mener samtidig, at den maksimale besparelse på 120 kroner om måneden - som et Teliaxpress-abonnement koster - ikke er noget, der kan få børn og unge til at presse hinanden psykisk.

Telia er samtidig utilfreds med, at Forbrugerrådet kalder konceptet for pyramideagtigt.

- Enten er noget et pyramidespil eller også er det ikke. For os at se er det her helt klart ikke et pyramidepil. Du får ikke mere rabat, hvis de abonnenter, du i givet fald hverver, selv hverver flere kunder, siger Robert Neimanas.

Ifølge ham har Telia i dag omkring 175.000 Teliaxpress-kunder. Abonnementet er specielt interessant for børn og unge, fordi det giver mulighed for at sende et ubegrænset antal SMS-beskeder for et fast beløb.

Tvungen reklame

Også TDC og Fona er anmeldt til Forbrugerombudsmanden.

Her skyldes anmeldelsen, at de to selskaber ifølge Forbrugerrådet kun vil sælge mobiltelefon og abonnement, hvis kunden giver afkald på beskyttelse for både elektronisk og telefonisk markedsføring.

- Det strider imod markedsføringsloven, forbrugeraftaleloven og måske også persondatareglerne, skriver Forbrugerrådet.

Rådet mener, at der er et behov for skærpet tilsyn på det danske telemarked, fordi selskaber trods tidligere kritik forsætter med aggressiv markedsføring rettet mod børn og unge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere