Onsdagens aviser om it

Sundhedsmyndigheder advarer mod mobiltelefoner. Kunstnere i cyberspace. Hackere går efter elektronisk handel. Skilsmisse gav rekord på nettet. Mobilkunderne vil have enkelhed og lave priser. OECD i kamp mod spam. Saxo Bank rykker ind i Australien.

Sundhedsmyndigheder advarer mod mobiltelefoner

Sundhedsmyndigheder i Norden er blevet enige om at råde til forsigtighed med mobiltelefoner. Myndighederne understreger, at der ikke er bevis for, at mobiltelefoner er skadelige, men Sundhedsstyrelsen i Danmark mener, at der huller i den eksisterende viden. "Den udbredte anvendelse af mobiltelefoner indebærer, at selv en meget lille risiko kunne få konsekvenser for folkesundheden," skriver Sundhedsstyrelsen. (Jyllands-Posten)

Kunstnere i cyberspace

En række af Nordens førende dramatikere, lydkunstnere og koreografer vil i de næste måneder sætte hinanden stævne i cyberspace. De forskellige kunstnere skal afprøve nye arbejdsmetoder i et virtuelt univers på adressen www.scenerum.org. Målet er at give adgang til digitale arbejdsmetoder og samtidig give offentligheden mulighed for at følge med. (Jyllands-Posten)

Hackere går efter elektronisk handel

En halvårlig opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Symantec viser, at 16 procent af alle hackerangreb rammer den elektroniske handel. Det er en femdobling i forhold til seks måneder tidligere. Fire ud af ti danskere bruger internettet til at klare deres bankforretninger, og hackerne er derfor interesserede i at lokke kodeord fra folk. (Berlingske Tidende)

Skilsmisse gav rekord på nettet

Besøgstallene på de 20 hjemmesider i Foreningen for Danske Internet Mediers indeks slog rekord i sidste uge i forbindelse med den kongelige skilsmisse. I alt fire millioner danskere besøgte de 20 sider, hvilket var 200.000 mere end ugen før. Den helt store vinder var Ekstra Bladet, som fik besøg af 725.000 netbrugere i ugens løb. (Berlingske Tidende)

Mobilkunderne vil have enkelhed og lave priser

Mobilselskaberne skyder forbi målet, når de satser på at sælge avancerede mobiltjenester til forbrugerne. Det viser en analyse, som konsulenthuset Cap Gemini har foretaget i Europa. Svarene fra 27 mobilselskaber og 1.216 forbrugere viser, at operatørerne forsøger at sælge en anden vare, end den forbrugerne er interesserede i. I Danmark erkender Telia, at mobiludbuddet er blevet så avanceret, at kunderne har svært ved at bevare overblikket. (Børsen)

OECD i kamp mod spam

Den internationale organisation for samarbejde og udvikling, OECD, går nu til angreb mod spam. OECD har lanceret et værktøjskasse med blandt en håndbog til bekæmpelse af spam ved hjælp af eksisterende lovgivning. Værktøjskassen indeholder også en analyse af de tekniske hjælpemidler, der kan bekæmpe spam. (Børsen)

Saxo Bank rykker ind i Australien

Danske Saxo Bank fortsætter væksten og har nu indgået to kontrakter med partnere i den australske finansverden. Selskabets administrerende direktør, Kim Fournais, lover samtidig, at flere aftaler er på vej. Målet er at øge forretningen i Asien til at udgøre en tredjedel af omsætningen, hvor den i dag udgør 20 procent. Saxo Bank har udviklet en it-handelsplatform, som gør det muligt for handelssystemer over hele verden at handle med blandt andet aktier, valuta og optioner. Banken formidler valutahandler for omkring 30 milliarder kroner om dagen. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere