Sønderjyder bruger 15 mio. på bredbånd

En enig bestyrelse i det sønderjyske energiselskab Energi Danmark ESS har valgt at investere 15 millioner kroner i et bredbåndsnet. Nettet etableres i samarbejde med Updata Danmark og giver mulighed for en hastighed på op til 9,2 megabit i sekundet.

Det sønderjyske energiselskab Energi Danmark ESS har fået grønt lys til at bruge 15 millioner kroner på at grave et 60 kilometer langt fiberkabel ned fra Fynshav til den sønderjyske motorvej.

Fiberkablet skal gøre det muligt for elselskabet at levere bredbånd med en hastighed på op til 9,2 megabit i sekundet til 45.000 potentielle kunder i de sønderjyske byer Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

Planen er, at de første kunder allerede skal koble sig på nettet inden for seks måneder.

Energi Danmark har i første omgang ikke tænkt sig at grave fiber ned helt ud til den enkelte kunde.

Selskabet vil i stedet opsætte eget udstyr på TDC's centraler og bruge de eksisterende kobberledninger til at levere internet og IP-telefoni.

Egentlig er den maksimale hastighed 2,3 megabit i sekundet, men det er muligt at slå fire kobberpar sammen og firedoble hastigheden, hvilket først og fremmest vil blive tilbudt sønderjyske virksomheder.

- Vi tror på, at fiber helt ud til den enkelte kunde er det langsigtede mål, men vi er usikre på, hvornår vi begynder med det. Dels er vi overbeviste om, at 2,3 megabit i sekundet til privatkunder er rigeligt en rum tid endnu, dels er vi også usikre på, hvordan teknologien udvikler sig, siger afdelingschef Per Munk Jensen.

Det er selskabet Updata Danmark, der står for at levere den tekniske infrastruktur til det sønderjyske energiselskab.

- Ved at kombinere fiberoptik med de eksisterende kobberbaserede telefonledninger har vi skabt en løsning, der gør, at energi- og forsyningsselskaberne kan tilbyde forbrugerne de efterspurgte bredbåndsydelser her og nu, udtaler salgsdirektør Henrik Hildebrandt.

Energi Danmark har i øvrigt indgået en aftale med en unavngiven konkurrent om at dele de 60 kilometer fiberkabler, selskabet graver ned.

Det giver til gengæld adgang til 60 kilometer af konkurrentens fiberkabler, så elselskabet kan præstere et backbone-net på 120 kilometer.

Priserne er ikke fastlagt endnu, men selskabet lover, at de bliver mellem 10 og 20 procent lavere end de løsninger, teleselskaberne tilbyder i dag.

Energi Danmark ESS er et kundeejet selskab, der leverer el, rådgivning og andre serviceydelser til den østlige del af Sønderjylland.

Selskabet forsyner et område på omkring 1.800 kvadratkilometer med mere end 200.000 indbyggere svarende til 87.000 kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere