Yahoo køber musiktjeneste for 972 mio.

Amerikanske Yahoo har købt musiktjenesten Musicmatch for omkring 972 millioner kroner. Musiktjenesten giver brugerne mulighed for at købe musik online og står blandt andet bag den Windows-software, der følger med Apples musikafspiller Ipod.

Onlinegiganten Yahoo har købt den amerikanske musiktjeneste Musicmatch i et forsøg på hale ind på konkurrenterne inden for salg af digital musik over nettet.

Yahoo betaler omkring 972 millioner kroner i kontanter for Musicmatch, der er baseret i San Diego og først og fremmest tilbyder en tjeneste, hvor brugerne betaler et fast beløb for at høre musik over nettet.

På grund af efterspørgslen begyndte selskabet for et år siden også at sælge musiknumre, som brugerne kunne hente ned på deres egne computere.

Selskabet har udviklet sin egen software, som kunderne kan bruge til at afspille, brænde og hente digital musik.

Herudover står Musicmatch bag den Windows-software, som følger med Apples populære musikafspiller Ipod.

For Yahoo er opkøbet et forsøg på at skaffe sig en bedre position på voksende marked for salg af musik over internettet.

Onlinetjenesten tilbyder allerede i dag en lang række radiokanaler online - som selskabet købte sig til i 2001 - og Yahoo forventer, at købet af Musicmatch vil få antallet af lyttere til at stige fra 12,9 millioner til 23 millioner.

Yahoo købte allerede sidste år selskabet Mediacode med det formål at udvikle sin egen medieafspiller. Flere af udviklerne i det selskab var med til at udvikle den populære musikafspiller Winamp, som i dag ejes af America Online. Musikafspilleren har dog endnu ikke set dagens lys.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere