Ny ejer af Kabelnettet anklages for bedrageri

Stifteren af det konkursramte bredbåndsselskab Kabelnettet.dk har anmeldt Broadcom til politiet for mandatsvig. Broadcom købte aktiviteterne i Kabelnettet.dk, men har ifølge anklagen tømt selskabet for værdier og undladt at betale kreditorerne.

Farcen om bredbåndsselskabet Kabelnettet.dk fortsætter med nye anklager fra Kim Nielsen, som var den oprindelige stifter af det konkursramte selskab, der leverede bredbånd til boligforeninger.

Han beskylder nu selskabet Broadcom - der i juni delvist overtog aktiviteterne fra Kabelnettet.dk - for at tømme det nye selskab for værdier.

Ifølge Kim Nielsen betyder det, at de trængte kunder snart kan se frem til endnu en konkurs, fordi der er mindre end 20.000 kroner tilbage på bankkontoen.

Værdiløst gældsbrev

Det vil samtidig efterlade kreditorerne med et værdiløst gældsbrev på omkring 750.000 kroner og Toldskat med et tab på både moms og medarbejdernes A-skat, som Broadcom Bolignet ifølge Kim Nielsen har tilbageholdt, men ikke indbetalt.

Kim Nielsen mener, at Broadcoms direktør, Kaare Siesing, begår mandatsvig, og han har derfor indbragt sagen for bedrageriafdelingen ved Københavns Politi.

- Vi har indbragt det for politiet i håbet om, at de kan tage fat i det. Kaare Siesing er betroet til at forvalte de her midler, men til egen vinding kanaliserer han dem ud af selskabet, siger Kim Nielsen.

Han anslår, at mere end 4.000 tidligere kunder i Kabelnettet.dk i dag er kunder hos Broadcom Bolignet, som blev stiftet i juni og ejer både kundeforhold og udstyr fra konkursramte Kabelnettet.dk.

Delt ejerskab

Den ene halvdel af Broadcom Bolignet ejes af Broadcom med direktør Kaare Siesing i spidsen, mens den anden halvdel ejes af selskabet KNDK, hvor Kim Nielsen er direktør.

Kim Nielsen har altså stadig foden indenfor i det tidligere Kabelnettet.dk.

Det er dog Kaare Siesing fra Broadcom, der er direktør for det fælles selskab og derfor ham, som tager de daglige beslutninger.

Ifølge anklagerne fra Kim Nielsen er Kaare Siesing i gang med at tømme det fælles selskab for penge, som i stedet føres over i Broadcom.

Kim Nielsen har til Computerworld Online fremsendt fakturaer, der viser, at Broadcom på en enkelt måned har hevet over 300.000 kroner ud af Broadcom Bolignet og over i Broadcom.

Rabat på gigantlønninger

Heriblandt er 80.000 kroner i løn til Kaare Siesing og hans samlever Stine Darmer. Egentlig skulle de have haft 336.000 kroner, men de har givet selskabet - og dermed sig selv - en klækkelig rabat på 255.000 kroner.

Trods de voldsomme anklager ønsker Kaare Siesing ikke at kommentere økonomien i Broadcom Bolignet.

- Jeg har ingen kommentarer. Hans udtalelser må stå for egen regning, lyder det fra Kaare Siesing.

Blandt andet for at få svar på de voldsomme lønninger - og efterfølgende rabatter - indkaldte Kim Nielsen i august til en generalforsamling.

Her kom det ifølge ham frem, at Broadcom har skiftet den tekniske løsning til de tidligere Kabelnettet-kunder ud med en langsommere forbindelse. I den forbindelse har Broadcom Bolignet betalt op til 32.000 i oprettelsesafgift per installation til Broadcom.

Ked af samarbejde

Broadcom Bolignet har samtidig forpligtet sig til at betale 12.000 kroner om måneden i trafikafgift for kunder, som kun indbringer 4.000 kroner.

- Den godt og vel en million kroner, som kreditorerne skulle have efter konkursen, forsvinder nu som dug for solen. Jeg er ked af, at det er sådan nogen, jeg er gået i samarbejde med, siger Kim Nielsen.

Ifølge ham havde Kabelnettet.dk en gæld på over syv millioner kroner, da det i første omgang gik konkurs i juni. Selskabet var blevet sendt til tælling måneden før, da Tele2 lukkede for kundernes telefonforbindelser på grund af en ubetalt millionregning.

Kabelnettet.dk fik mediernes opmærksomhed, da Danmarks Radios forbrugerprogram Kontant beskrev, hvordan selskabet ikke leverede den lovede vare til to boligforeninger i København.

Bedrageriafdelingen ved Københavns Politi bekræfter, at den har modtaget en anmeldelse mod Broadcom.

Ligesom Kabelnettet.dk har også Broadcom en konkurs bag sig, da oprindelige selskab bag Broadcom i maj blev begæret konkurs på grund af en ubetalt milliongæld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere