Billig 3G udfordrer Wi-Fi

Mobilselskabet 3 vil med et slagtilbud på mobildata i Sverige skabe et billigt alternativ til trådløse lokalnet, Wi-Fi, på bærbare computere. Mobilselskabets danske direktør lover, at et lignende tilbud er på vej i Danmark, hvor der samtidig arbejdes på at gøre den trådløse internetadgang mulig i tog.

Et slagtilbud fra mobilselskabet 3 giver voldsom konkurrence til de trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi eller WLAN, der for tiden oplever stor vækst.

Mobilselskabet tilbyder sine kunder - i første omgang i Sverige - et ubegrænset forbrug af mobildata for 325 danske kroner om måneden i det første år. Derefter koster det 80 kroner om måneden og 3,60 kroner per megabyte data.

Selskabets danske direktør, Jesper Weng, lover, at danskerne kan forvente at få et lignende tilbud.

- Du vil se, at mange af tilbuddene i de forskellige lande vil blive brugt andre steder. Så du kan godt forvente noget lignende i Danmark, siger Jesper Weng.

Hastighed svarende til ADSL

3G-teknologien giver en hastighed på op til 384 kilobit i sekundet, hvilket svarer til en langsom ADSL-forbindelse.

Mobilforbindelsen kan bruges til at gå på nettet med en bærbar computer, og mange brugere vil derfor kunne være konstant online for et fast beløb om måneden.

Det kræver bare, at de befinder sig i en af de større danske byer, hvor 3's netværk dækker.

Flere danske selskaber tilbyder i dag en lignende mulighed ved hjælp af den trådløse 802.11-teknologi. Hastigheden i trådløse lokalnet er højere end i 3G-mobilnetværk, men de enkelte opkoblingspunkter rækker til gengæld kortere end mobilverdenens tilsvarende basestationer.

Danske konkurrenter

Selskabet Redspot tilbyder i Danmark adgang til sit netværk af hotspots for 450 kroner om måneden, mens TDC tager 199 kroner om måneden for ubegrænset forbrug af sit Wi-Fi-netværk.

Begge selskabers dækning er dog langt ringere, end hvad mobilselskabet 3 kan tilbyde - selvom 3 langt fra dækker hele landet.

- Vi arbejder allerede meget hårdt på at få 3G-dækning i store dele af landet, og det er netop for at få understøttelse af 3G-data. Alle vores telefoner understøtter data, fortæller Jesper Weng.

Mobilselskabet tager i dag 799 kroner for en gigabyte data, der også inkluderer data via den mobile datateknologi GPRS de steder, hvor 3's netværk ikke dækker.

Tester togstrækninger

Jesper Weng fortæller, at selskabet nu er i gang med også at undersøge, hvordan dækningen kan udvides til de mest benyttede togstrækninger i landet.

- Tog kører mange gange nede i nedgravninger af støjmæssige hensyn. Det fungerer fint nok på tale, men data kræver optimale sendeforhold for at køre med de helt store hastigheder. Vi tester det i øjeblikket på nogle strækninger, og det ser lovende ud, siger han.

Selskabet kan dermed overhale DSB, der for nyligt vendte rundt på en tallerken og nu snakker om at tilbyde hurtig internetadgang på visse togstrækninger allerede næste år.

Slagtilbuddet på mobildata i Sverige kommer kun få måneder, efter at både TDC og Sonofon i Danmark meldte om kraftig vækst i brugen af mobildata ved hjælp af teknologien GPRS på de nuværende mobilnetværk.

Ifølge de seneste tal fra mobilselskabet 3 havde det ved udgangen af juni mere end 50.000 kunder i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere