Trådløst internet i DSB-tog fra 2005

DSB har skiftet spor og satser nu på at levere trådløst internet til danske togrejsende allerede næste år. Statsbanerne har tidligere afvist internet på togene, fordi de eksisterende satellit-løsninger var for dyre. Nu er efterspørgslen blevet så stor og produkterne så billige, at DSB er klar til at sætte projektet på skinner.

DSB har ændret sin køreplan for adgang til internettet på togene og vil sandsynligvis allerede næste år tilbyde trådløst internet til de danske passagerer. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Det er nye signaler fra statsbanerne, som for knap et år siden afviste at give danskerne internetadgang på toget, fordi de tekniske løsninger var for dyre og dårlige.

Siden er efterspørgslen fra passagerne steget i takt med, at teknikken er blevet både billigere og bedre.

Bjørn Wahlsten, der er direktør for DSB Salg, siger til Ingeniøren, at han satser på at gøre internettet gratis for alle på 1. klasse, mens andre passagerer skal betale ekstra.

Kundeundersøgelser viser, at folk er villige til at betale 10 til 20 kroner per gang.

Ifølge Ingeniøren bliver det sandsynligvis i Århus, København og på de store fjernstrækninger, at passagerne fra slutningen af 2005 vil få adgang til nettet, mens DSB først senere vil sætte fuld damp på udrulningen over hele landet.

Som tidligere beskrevet på Computerworld Online er blandt andet DSB's nye og forsinkede IC4-tog forberedt på DSB's nye strategi, da togene allerede indeholder trådløse opkoblingspunkter, som skal bruges af de ansatte.

DSB har endnu ikke besluttet sig for en teknisk løsning, men blandt andet det danske selskab Zealconnect har lagt billet ind på at levere løsningen.

Selskabet har netop lanceret teknologien Pulz8express til internet på tog, og Zealconnects direktør, Alexander H. Eriksen, har tidligere sagt, at han vil gå langt for at få en kunde i Danmark.

Det svenske firma Linx, der kører mellem Stockholm, Oslo og København tilbyder allerede internet på toget, og flyselskabet SAS vil i samarbejde med Boeing-selskabet Connexion gå i luften med trådløst internet fra december på ruten Seattle til København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere