Musikeren Tue West plagierer hjemmeside

Den danske musiker Tue Wests nye hjemmeside er et plagiat af en hjemmeside fra en amerikansk kunstner. En ekspert kalder det uprofessionelt, mens Tue Wests manager forsvarer sig med, at kunstnerne er i samme pladeselskab. Han opfordrer folk til at komme med et bedre bud på en hjemmeside.

Den danske popmusiker Tue West og den amerikanske rapper Kanye West deler ikke kun efternavn, men nu også hjemmeside.

Det skulle man i hvert fald tro, hvis man besøger begge kunstneres websites.

Men i virkeligheden er der tale om, at Tue Wests nye hjem på nettet er kraftigt inspireret af hans jævnaldrende kollega, der er en kendt amerikansk rapper og producer.

Ifølge Tue Wests manager, Michael Bernhard fra selskabet Keep Music Live, er der tale om et bevidst valg, men han mener ikke, at der er tale om et plagiat.

- Jeg synes, den amerikanske side var fed og spurgte, om vi kunne lave noget, der ligner. Jeg kan ikke opfatte det som tyveri, for det er Universal, der ejer begge artister. I øvrigt minder siderne slet ikke om hinanden, og det er fantastisk, at folk synes de har en slående lighed, siger han.

Ens detaljer

Computerworld Online har fået informationsarkitekt Søren Schultz Hansen fra webbureauet Framfab til at vurdere de to sider. Han er ikke i tvivl om, at den danske designer har skelet lige lovligt meget til den amerikanske hjemmeside.

- Det er noget vrøvl at sige, at de ikke minder om hinanden, for selvfølgelig gør de det - også helt ned i detaljerne. Der er detaljer, der tyder på, at det er mere end bare inspiration, siger Søren Schultz Hansen.


Tue Wests hjemmeside


Kanye Wests hjemmeside

Han peger specielt på den øverste tredjedel af hjemmesiderne, hvor de to hjemmesider har næsten ens menu, som er produceret i animationsprogrammet Flash, ligesom de har ens musikafspiller, ens knapper og ens struktur.

Selve koden bag siden vurderer Framfab ikke umiddelbart til at være en kopi.

- Designeren skal jo ikke lave et plagiat, men noget lignende. Selvfølgelig kan man stjæle med arme og ben, men det kan gøres professionelt og kaldes inspiration eller uprofessionelt, og så er det rent plagiat, mener Søren Schultz Hansen.

Fyring efter kongehus-kopi

Den plagierede side kommer et år efter, at det danske kongehus var involveret i en lignende sag, hvor en webdesigner fratrådte sit job efter at have kopieret designet til Kronprins Frederiks hjemmeside fra et svensk firma.

Manager Michael Bernhard kender godt sidste års kongelige sag, men han mener ikke, at de to ting kan sammenlignes.

- Jeg føler ikke, det er noget decideret problem, og det er samme pladeselskab, der ejer artisterne. Når man udsender en plade, er der klart nogle skabeloner, der skal fyldes, og der er hjemmesiden en af dem, siger han.

Henvendelsen fra Computerworld Online er ikke den første, manageren har fået om hjemmesiden, og han opfordrer derfor utilfredse folk til at komme med et bedre bud på en hjemmeside.

- Hvis folk er utilfredse og har noget bedre til Tue, så kom endelig med et tilbud. Det er ikke noget økonomisk problem, vi betaler gerne, siger Michael Bernhard.

Få vil lægge mærke til det

Hos webbureauet Framfab tror informationsarkitekt Søren Schultz Hansen dog, at kun få besøgende vil lægge mærke til den plagierede side.

Den amerikanske side er meget mørkere og mere rå, mens Tue Wests er lysere og mere skandinavisk i måden at gøre det på.

- Jeg synes selvfølgelig ikke, det er fedt for Tue West, at han kan blive anklaget for plagiat, men jeg tror ikke, det har nogen praktisk betydning, siger Søren Schultz Hansen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tue West, hvis første album blev rost af anmelderne og solgt i mere end 20.000 eksemplarer. Tue West har både fået P3's Guld-pris for årets talent og Statens Kunstfond-legat.

Relevante links

Kanye Wests hjemmeside

Tue Wests hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere