TDC indfører obligatorisk spamfilter

TDC indfører fra 31. august et spam- og virusfilter til samtlige privatkunder, som benytter har en e-mailadresse hos TDC. Selskabet forventer at kunne fjerne om mod 90 procent af den spam, som konstant havner i kundernes indbakker.

TDC's godt en million privatkunder skal slippe for tilbud om billige huslån og forlængelser af diverse kropsdele. Fra den 31. august vil alle e-mails, som lander hos TDC's postservere blive undersøgt for spam og virus.

TDC har investeret et "anseeligt millionbeløb" i et spamfilter fra selskabet Brightmail, som ejes af verdens største sikkerhedsfirma Symantec.

Filtret skal fjerne op mod 90 procent af de spammails, som konstant lander i kundernes indbakker.

- Vi kan se i de test, vi har gennemført, at vi fanger spam meget effektivt med det her filter, siger Per Rasmussen, onlinedirektør i TDC Privat.

Han oplyser, at mellem 55 og 60 procent af alle mail til TDC-kunderne i dag er spam.

Standard for alle

Brightmail-filteret kommer til at ligge på TDC's postservere og kunderne skal ikke selv gøre noget for at aktivere det, da det bliver slået til som standard for alle kunder. Hvis kunderne ikke ønsker at benytte filteret, får de mulighed for at slå det fra, understreger Per Rasmussen.

Det er kun de e-mailadresser, som kunderne har hos TDC, som bliver scannet og filtreret. Kunder som benytter andre postservere får ikke filtreret deres e-mails af TDC.

For at undgå "falske positiver", altså legitime e-mails, som forveksles med spam, bliver spammailene lagt i en særlig undermappe i brugerens indbakke.

- Filteret rammer galt meget meget få gange. Mindre end en ud af en million gange vil en forkert mail blive taget som spam, forsikrer Per Rasmussen.

TDC har desuden investeret i et antivirussystem fra McAfee, som ligeledes vil gennemgå samtlige e-mails for virus.

Hvis en e-mail indeholder en virus, bliver den fjernet, og kunden får en besked fra TDC.

TDC er ikke alene om at sortere skidt fra kanel i kundernes postkasser. Tele2 var den første af de store internetudbydere, som annoncerede, at det ville indføre et obligatorisk spam- og virusfilter til kunderne herhjemme.

Kræver kodeord for at sende post

På længere sigt vil TDC også sætte yderligere forhindringer op for, at selskabets netværk og servere bliver misbrugt til at udsende spam.

Det skal ske ved, at privatkunderne skal skifte fra almindelig halvåben postserver til en udgående postserver, som kræver brugernavn og adgangskode.

Alle nye kunder vil blive sat op til at følge denne procedure, mens de eksisterende kunder enten selv kan ændre deres opsætning eller få det gjort, når de er i kontakt med TDC i andre sammenhænge, oplyser Per Rasmussen.

- Det er noget, som kommer til at ske på meget langt sigt. Det bliver ikke noget krav inden for den korte bane. Vi har sat det på agendaen, og så tager vi det skridt for skridt, siger han.

Hjemmepc'er er spamcentraler

Selskabet har allerede blokeret for udgående internettrafik på port 25, som benyttes af SMTP-protokollen. SMTP er den protokol, som e-mail normalt bliver sendt med på internettet.

Det sker for at forhindre, at en virusinficeret pc på en ADSL-forbindelse bliver misbrugt til at udsende spam til resten af verden.

Mens spam tidligere fortrinsvis blev udsendt via usikre postservere, som tillod anonym afsendelse af e-mail, så bliver en stadig større del i dag udsendt via "zombie-netværk".

Det vil typisk sige hjemmepc'er og servere i virksomheder, som er blevet inficeret med en orm eller på anden måde har fået installeret en bagdør.

Denne bagdør køber spammerne sig adgang til. Via bagdøren installerer de et spamprogram, som henter selve spammailene fra hackede servere og sender dem ud ved hjælp af den inficerede pc's internetforbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere