Gør-det-selv-grej til netsvindel løs på nettet

Antivirusfirmaet Sophos advarer om, at der på internettet cirkulerer gør-det-selv-værktøjer, som kan gøre amatører til internetsvindlere. Værktøjerne gør det let at lave efterligninger af ægte banksider, som kan bruges til at lokke internetbrugere i de såkaldte phishing-angreb. Derfor forudser Sophos nu endnu flere angreb.

Antivirusfirmaet Sophos frygter en ny bølge af svindlere, som vil bruge internettet til at lokke penge ud af folk.

Selskabet har opdaget, at der på internettet findes gør-det-selv-værktøjer til at oprette falske banksider.

Disse værktøjssæt findes frit tilgængelige på internettet, og det kan ifølge antivirusfirmaet få flere små fisk til at slå sig på phishing.

- Indtil nu har phishing-forsøg været udført af organiserede kriminelle. Med disse gør-det-selv-værktøjer kan hr. og fru Jensen skabe vellignende kopier af kendte bank-hjemmesider, udtaler teknisk chef Graham Cluley fra Sophos i en pressemeddelelse.

Falske mails lokker

Phishing er en betegnelse, som dækker over forsøg på at lokke fortrinsvis finansielle oplysninger ud af personer via internettet.

Den typiske fremgangsmåde er en officielt udseende e-mail, som ser ud til at komme fra en stor bank eller andre steder, hvor modtageren kan have afleveret sine kontooplysninger.

Internetauktionen Ebay er sammen med den internationale Citibank blandt svindlernes foretrukne.

I e-mailen hævder svindlerne ? under dække af at være banken ? som regel, at banken ved en fejl har mistet oplysningerne. Derfor skal kunden klikke på et weblink i e-mailen og indtaste sine kontooplysninger endnu en gang.

Som regel udnytter phishing-bagmændene samtidig et sikkerhedshul i forskellige webbrowsere, som gør det muligt at kamuflere webadressen, så den ligner bankens officielle.

Selve hjemmesiden er som regel en nøjagtig kopi af den side, som kunden normalt ser, når han eller hun logger på den rigtige bankside.

Eksplosiv vækst

Antallet af phishing-forsøg vokser eksplosivt. E-mailfilterselskabet Messagelabs fik for et år siden blot rapporter om 14 phishing-forsøg i hele august. Mindre end et halvt år senere i januar 2004 fandt selskabet 337.050 phishing-mails.

Organisationen Anti-Phishing Working Group registrerer de forskellige forsøg på phishing. Gruppen fandt i juni gennemsnitlig omkring 300 nye forskellige forsøg om ugen og har i alt registreret 4741 nye forsøg fra december 2003 til juni 2004.

- Der kan laves mange penge på phishing. Med de lette værktøjer i hænderne på amatører er der ingen tvivl om, at antallet af angreb vil fortsætte med stige, udtaler Graham Cluley fra Sophos.

Modtager man en e-mail fra sin bank, Ebay eller Paypal bør man blot slette den, anbefaler Cluley. Bankerne vil normalt sende et gammeldags brev. Under alle omstændigheder bør man kun besøge bankens hjemmeside ved at indtaste adressen manuelt eller gennem et bogmærke.

Relevant link

Anti-Phishing Working Group




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere