Google køber ulovlige aktier tilbage

Google brød muligvis loven, da selskabet udstedte 30 millioner aktier og glemte at fortælle det til myndighederne. Aktierne har en værdi på 19 milliarder kroner og er blevet udbudt til de ansatte. Google siger undskyld, men vil ikke betale fuld pris inden debutten på Nasdaq-børsen.

Google var kanten af loven, da selskabet udstedte 30 millioner aktier til selskabets ansatte uden at fortælle det til myndighederne.

Salget til medarbejderne sker, netop som Google planlægger at udbyde aktier for 20,9 milliarder kroner inden Google bliver noteret på Nasdaq-børsen.

Det er endnu uvist, om det måske ulovlige salg betyder, at Googles debut på det åbne aktiemarked vil blive udsat eller forhindret af ?forglemmelsen?, men firmaet agter at komme på markedet, så snart det overhovedet er muligt.

Det er planen, at der skal udbydes 24,6 millioner aktier ? og at de skal auktioneres bort.

Dyrt at købe tilbage
Google har indrømmet transaktionerne, der fandt sted mellem september 2001 og juni 2004.

Google tilbyder nu at købe de ulovlige aktier tilbage, men til en langt lavere pris end deres pålydende, da de blev solgt. Det bliver en dyr fornøjelse og vil koste Google 158 millioner kroner.

Det er dog blot et greb i lommen for søgemaskinefirmaet, der har en egenkapital på omtrent tre milliarder kroner.

Google erkender, at selskabet risikerer at blive at blive sagsøgt af de 1406 aktionærer, der har købt de glemte aktier. En anden risiko er, at de simpelthen vælger at beholde aktierne eller sælger på det åbne marked.

Risikerer bagslag
Aktierne blev i sin tid solgt i et såkaldt hollandsk lotteri, hvor den mulige køber indikerer et antal aktier, vedkommende er interesseret i at købe og hvilken pris, han er villig til at give.

Det skete for at give ansatte og mindre investorer bedre mulighed for at byde. Men det betyder også en reel risiko for at overvurdere aktierne, der så falder i pris, når de rammer markedet.

Google kan komme på Nasdaq allerede i næste uge, når auktionen er overstået. Der bliver udbudt 14,1 millioner af Googles egne aktier og 10,5 millioner aktier fra aktionærerne, i alt ni procent af firmaets samlede aktiebeholdning.

Søgemaskinen udfører 200 millioner søgninger ? om dagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere