Universitetsopgaver får karakter af computer

I USA har mere end to millioner skriftlige universitetsopgaver haft en elektronisk censor. Computersoftware bliver i stigende grad brugt til at erstatte en menneskelig censor. Computeren er dog endnu kun egnet til at give karakterer i opgaver, hvor der lægges vægt på den studerendes evne til at strukturere en tekst.

Amerikanske universitetsstuderende bliver i stigende omfang vurderet af en computer, når de går til skriftlig eksamen.

I stedet for at have to universitetscensorer til at vurdere opgaverne sætter flere universiteter nu en computer til at afløse den ene censor. Det skriver avisen Washington Post.

Det er specielt blevet udbredt til den såkaldte GMAT-prøve, som giver adgang til at læse videre på overbygningen efter de første år på universitetet.

Mere end to millioner opgaver

Siden man første gang satte en computer til at vurdere disse prøver i 1999 har mere end to millioner opgaver ifølge Washington Post fået karakter af et stykke software.

Softwaren er dog ikke alene om at bedømme opgaven. Den endelige bedømmelse sker sammen med en menneskelig censor.

Hvis computeren og menneskets vurdering af opgaven afviger mere end et enkelt point på den amerikanske karakterskala, skal opgaven vurderes på den gamle facon med to censorer.

Computeren er først og fremmest egnet til at vurdere strukturen i den studerendes besvarelse af opgaven.

Softwaren kan analysere sætningsopbygning og ordforråd og på den måde basere karakteren på en vurdering af den studerendes evne til skriftlig argumentation, oplyser Richard Swartz fra Educational Testing Service, som har udviklet programmet, til Washington Post.

Han oplyser desuden, at programmet er enig med den menneskelige censor i mellem 87 og 94 procent af tilfældene.

Mens computeren er velegnet til at analysere den studerendes evne til at strukturere teksten, så er den ikke egnet til at vurdere evnen til at få idéer eller tænke i større sammenhænge.

Derfor er det netop kun de eksaminer, hvor det er struktur og argumentation, som vurderes, hvor computeren er brugbar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere