Fredagens aviser om it

Flere fupbanker på nettet. Kommuner frygter ny it-lov. Hver femte risikerer fyreseddel efter Dan Net-salg. Mobilkrigens jyske miniput kæmper videre. Kreditorer taber millioner på Jysk Computer Detail.

Flere fupbanker på nettet

Michael Trastrup, som står bag fupbanken Natcomdk, står også bag flere andre netbanker, oplyser Finanstilsynet, som i flere uger har undersøgt sagen. Finanstilsynet advarer nu også mod bankerne Bankier Allianz og Danish Bankers Trust, som også udspringer af Michael Trastrups portefølje af mere eller mindre tomme selskaber. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kommuner frygter ny it-lov

Mange kommuner vil slet ikke være klar, når papirfakturaerne efter nytår skal forsvinde fra landets kommunekontorer. I stedet skal kommunerne modtage alle fakturaer elektronisk. Men mange leverandører og kommuner er slet ikke klar til omstillingen. "Vi er en stor tilhænger af, at den offentlige sektor øger digitaliseringen. Men vi ved, at mange kommuner endnu ikke er i stand til at tage mod de elektroniske fakturaer," siger Jakob Harder, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Hver femte risikerer fyreseddel efter Dan Net-salg

Det vil blive svært at undgå fyringer, når de to meget ens og tidligere konkurrende selskaber Dan Net og Mach skal lægges sammen. TDC-selskabet Dan Net blev torsdag solgt til konkurrenten Mach, og sammenlægningen kan koste op mod en femtedel af medarbejderne en fyreseddel, vurderer flere unavngivne kilder. Bestyrelsesformand Agner Mark fra Mach er dog endnu ikke begyndt at trykke fyresedler. "Selvfølgelig er der synergi at hente, når man lægger to selskaber sammen, men både Dan Net og Mach er i vækst, og jeg tror på, at vi kan udvide forretningen så meget, at vi kan nøjes med et ansættelsesstop," siger han. (Børsen)

Mobilkrigens jyske miniput kæmper videre

Det lille jyske mobilselskab M1 har ikke nået sit eget mål om 12.000 telekunder i løbet af de 12 første måneder. Selskabets mobiltilbud blev for nylig kåret som det billigste i bladet Penge & Privatøkonomi, og det får selskabets ledelse til at fastholde troen på, at målet stadig kan nås. "Vi ramte ind i en turbulent tid, lige da vi startede op, hvor priskrigen sprang ud. Og der er vi jo den lille, men har fået strikket et produkt sammen og fået en fornuftig forretning ud af det," siger direktør Mads Peter Veiby. (Børsen)

Kreditorer taber millioner på Jysk Computer Detail

Kreditorerne må ifølge Midtjyllands Avis æde et tab på 7,6 millioner kroner efter afviklingen af konkursboet af selskabet Jysk Computer Detail, som i 2001 gik konkurs. Udover at trække to andre selskaber med sig i konkursen kom 400 privatkunder i klemme, men boets kurator havde ikke held med at politianmelde selskabets ejere. Anklagemyndigheden valgte at droppe sagen, fordi kunderne selv havde valgt at løbet en risiko. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere