Videoannoncer indtager nettet i Danmark

Bannerannoncer med lyd og levende billeder breder sig på danske internetmediers hjemmesider. Dyrenes Beskyttelse, Ekstra Bladet og senest IBM har været på banen med annoncer, der giver langt større effekt for annoncepengene, men samtidig stiller nye udfordringer til internetbrugerne.

Bannerannoncer på internettet bevæger sig hastigt mod mere avancerede former, hvor lyd, videoklip og interaktivitet bliver den nye hverdag for danske internetbrugere.

Eksemplerne i Danmark spænder vidt lige fra mishandlede heste og IBM's habitklædte forretningsfolk til en larmende Spider-Man, der svinger sig gennem New Yorks gader på Ekstra Bladets websider.

De nye annoncetyper har i sidste ende kun ét formål, og det er at tiltrække potentielle forbrugeres opmærksomhed. Her tyder de første forsøg på stor succes.

- Hos Krak har vi kunnet bevise en 100 procents forbedring af effekten i forhold til traditionelle bannerannoncer, siger salgschef Otto Neubert.

Små leverandører

Den forbedrede effekt er kommet på trods af, at Krak har valgt, at forbrugerne skal foretage et aktivt valg for at starte afspilningen af videoklip.

I Danmark er der sprunget flere mindre firmaer op, som specialiserer sig i avancerede bannerannoncer med blandt andet video og lyd. Blandt firmaerne er New Media Design, 1188, Ncom Webcast og Code Ministry.

Sidstnævnte er et lille firma med seks ansatte og tre år på bagen, som i foråret lancerede en onlinekampagne med videoklip for Dyrenes Beskyttelse.

Bannerannoncen var i Flash-format og indeholdt uddrag af en transportvideo, der viste, hvordan dyr blev mishandlet under transport.

Klager og nye kunder

Annoncen afstedkom stærke reaktioner fra de besøgende på de sider, som annoncen blev placeret på. Nogle valgte at klage til Dyrenes Beskyttelse over de voldsomme billeder, mens andre klikkede på annoncen og meldte sig ind i foreningen.

- Videoklippene var et stort blikfang, og konverteringsraten var meget højere, end man normalt ser, fortæller Mads Wilson, medstifter af Code Ministry.

Netop grænserne for, hvad man kan tillade at byde de besøgende er et stridspunkt. Annoncørerne vil have størst mulig opmærksomhed, mens de besøgende helst vil slippe for annoncer.

I midten står så internetmedierne, som skal pleje begge interesser.

- Det gælder om at finde den gyldne middelvej, som varetager både annoncørernes og brugernes interesse. Der er ingen grund til, at annoncører går ind og ødelægger brugerne oplevelse og skaber modvilje, siger Otto Neubert.

Nye annonceformater

Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) - der tæller de største danske hjemmesider som Jubii, TV 2 og Ekstra Bladet - valgte i sidste uge syv annonceformater, som medlemmerne fremover skal forsøge at holde sig til.

Her er der sat begrænsninger på bevægelse, så annoncen højest må animeres i 15 sekunder og kun må gentage sig selv tre gange.

Streaming af eksempelvis en biograftrailer må ifølge reglerne ikke køre længere end 60 sekunder.

Otto Neubert har været en af de drivende kræfter bag de nye formater, og han synes, at brugerne for eksempel selv skal have lov at starte afspilningen af videoklip.

- Nogle websites tillader, at brugeren får lyd og billede kastet ind i hovedet, når han starter. Jeg synes ikke, det er brugervenligt, siger han.

Hos reklamebureauet Code Ministry mener Mads Wilsom, at startskuddet til de nye annonceformer blev taget i foråret, mens der går noget tid, før det slår igennem over en bred kam.

Til den tid forventer han imidlertid også, at effekten vil være mindre end ved de første forsøg.

- Det gælder om at være de første, og jo flere vi begynder at se, så daler nyhedsværdien. Folk vænner sig til det, så effekten også daler lidt, men det er stadig noget, som vil skabe blikfang på en helt anden måde, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere