Spilkæden EB Games i dansk millionvækst

Den amerikanske spilforhandler Electronics Boutique har vundet voldsomt fodfæste i Danmark, hvor 19 butikker - de fleste under navnet EB Games - nu sælger spil og spiludstyr for knap 89 millioner kroner til danskerne. I år forventes salget at stige med yderligere 40 millioner kroner trods hård konkurrence.

Spilkæden Electronics Boutique har under navnet EB Games vundet en god bid af det danske spilmarked blot tre år efter, at selskabet gjorde sit indtog i Danmark.

Den danske afdeling af den amerikanske spilkæde, som kalder sig selv verdens største, solgte sidste år spil, spilkonsoller og spiludstyr for 89 millioner kroner, hvilket var en vækst på 69 procent i forhold til året før.

I år forventer EB Games at tage endnu en bid af det danske spilmarked, så omsætningen stiger til 130 millioner kroner.

Samtidig er indtjeningen på rette vej, så EB Games efter et par investeringstunge år forventer snart at nærme sig et overskud.

Med et forventet tab før skat på 3,5 millioner kroner næste år er der dog stadig et lille stykke vej mod at tjene penge i Danmark.

Electronics Boutique har i alt 19 butikker i Danmark, og de fik tidligere på året konkurrence, da ærkerivalen Game åbnede to butikker lige op og ned af EB Games i Bruuns Galleri i Århus og Fields i København.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Electronics Boutique, som ikke ønskede at medvirke i denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere