Artikel top billede

Der findes rigtig mange apps i de offentlige app-butikker, der kan være interessante for medarbejderne.

Dette koncept sikrer dig total kontrol med apps

Stadig flere virksomheder vælger et særligt koncept for at kunne tilbyde og styre apps til medarbejdernes smartphones og tablets.

Det er meget fint, at der findes hundredtusinder af apps til styresystemer som Android, iOS og Windows Phone, men hvis du er it-chef, er det ikke sikkert, at du er helt ligeglad med, hvad og hvor meget medarbejderne installerer.

Det er forklaringen på, at stadig flere virksomheder vælger at satse på det, der kaldes interne app stores eller enterprise app stores.

ABI Research skriver, at brugen af app stores i virksomhederne vil stige med mere end 30 procent om året frem til 2018.

I Vesteuropa ventes den årlige vækst at ligge på 21,5 procent, skriver ABI Research.

"Mobile application management stiger i popularitet hos virksomhederne, der ønsker at udrulle fleksible mobile løsninger til at understøtte bring your own device-initiativer."

"Udfordringen er at finde en skalerbar løsning til at udrulle enterprise apps, uden at der kommer flere arbejdsopgaver til it-afdelingen. Enterprise app stores giver virksomheder mulighed for at udvide deres portfolio af mobil-apps og alligevel kontrollere distribueringen baseret på rolle og mobil policy."

På Gartners liste over de 10 vigtigste it-trends for virksomheder ligger interne app stores placeret på en fjerdeplads.

"Udfordringen er at finde en skalerbar løsning til at udrulle enterprise apps, uden at der kommer flere arbejdsopgaver til it-afdelingen."

"Med enterprise app stores skifter it-afdelingens rolle fra at være en central planlægger til at være markeds-forvalter, der leverer governance og formidler services til brugere og potentielt et økosystem til at understøtte 'app-trepreneurs'," har Gartner forklaret.

Derfor giver det god mening

Ideen med en intern app store er, at man kan lave et katalog med godkendte apps, som medarbejderne selv kan vælge imellem.

Det giver dels en større grad af kontrol med, hvad der bliver installeret, dels bliver det lettere at styre licenserne. Desuden kan man afregne efter forbrug i de forskellige forretningsenheder.

It-konsulenthuset Devoteam har tidligere på Computerworld beskrevet tre veje, man kan gå, når det handler om udrulning og styring af apps:

Nogle vælger at satse på den klassiske mobile device mangement, andre satser på platforms-specifikke løsninger til eksempelvis Android eller iOS.

Endelig kan kan overveje en tynd app, hvor man tilgår sine apps igennem én og samme virksomheds-kontrollerede app.

De forskellige styresystemer til smartphones og tablets har forskellige bud på, hvordan en intern app store skal tage sig ud.

Forskellige bud på interne app stores

Understøttelse af interne app stores er noget, der findes i både iOS, Windows Phone og Android i dag.

Sidstnævnte har eksempelvis for nylig fået en Google Play Private Channel, der gør det muligt for brugerne af erhvervsløsningen Google Apps at distribuere de interne apps via Google Play Store.

"Administratorerne af Google Apps-domænet kan også vælge, hvilke brugere eller bruger-grupper der kan få adgang til Private Channel og downloade applikationer."

"Google Play Store tilbyder almindelige funktioner til applikations-publicering, inklusiv bruger-autentificering, virus- og malwarebeskyttelse, device targeting, betaling, bruger-rating og bruger-feedback," lyder konceptet hos Google.

Også i Microsofts Windows 8/RT, hvor apps spiller en stor rolle, er der mulighed for at oprette en intern app store for virksomhederne.

"Det er muligt for virksomheder at lave apps, som kun skal bruges til medarbejderne. Så får de et hjørne af Windows Store, hvor de bestemmer, hvem der har adgang, og hvilke apps, man kan tilgå."

"Fordelen er, at så er der styr på distributionskanalen, og de forskellige apps ligner det, medarbejderne er vant til fra deres hverdag," har Microsofts danske udviklingsdirektør, Ole Kjeldsen, forklaret.

"Så får de et hjørne af Windows Store, hvor de bestemmer, hvem der har adgang, og hvilke apps, man kan tilgå."

Samtidig har en lang række softwareleverandører forskellige løsninger til udrulning og styring af apps på medarbejdernes mobile enheder. Vi har tidligere skrevet om nogle af løsningerne her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Sådan skabte Apple en it-revolution med App Store

Ny tendens: Dit firma skal have en intern app store




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere