Artikel top billede

Vigtig it-myndighed ændres: Ansatte flyttes rundt

Digitaliseringsstyrelsen bygger helt om på sin organisation. Tre chefer stopper, og så skal der i øvrigt frigøres 12 milliarder kroner.

Læs også:

Tre ud af otte kontorchefer stopper hos it-styrelse

Her er statens it-planer for 2013

12 milliarder kroner skal frigøres via modernisering og digitalisering frem mod 2020.

Samtidig er Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt blevet offentliggjort, ligesom tre kontorchefer stopper og deres pladser skal genbesættes.

"Direktionen har i lyset af dette ønsket at foretage en hurtig organisationsændring, så Digitaliseringsstyrelsen på bedst mulig vis geares til de udfordringer, som vi står over for," hedder det i en meddelelse.

Ændringerne består blandt andet af, at det nuværende såkaldte Kontor for digital post og betaling deles op i to kontorer.

Det kommer til at dreje sig om et, som primært skal have fokus på udvikling og implementering, og et som primært skal have fokus på drift, systemforvaltning og kontraktstyring.

"Arbejdet med interessenter og kommunikation samles i ét kontor, så der fremover sikres optimal synergi i forhold til den vigtige opgave med at få myndigheder, virksomheder og borgere til at agere digitalt."

"Efter gensidig aftale"

Dertil kommer så hele stoledansen, hvor tre kontorchefer altså er stoppet.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, har to af kontorcheferne allerede fået nyt job i det private erhvervsliv.

Imidlertid har Digitaliseringsstyrelsen siden oplyst til Computerworld, at den ansvarlige kontorchef for blandt andet borger.dk forlader styrelsen "efter gensidig aftale".

Styrelsen vil nu konstituere tre nye kontorchefer, som alle kommer fra egne rækker.

"Marianne Sørensen rykker fra direktionssekretariatet og bliver konstitueret som kontorchef i Kontor for it-anvendelse og digital kommunikation."

Ny chef for borger.dk

"Lone Berglykke, som tidligere har været i Digitaliseringsstyrelsen, og som senest kommer fra Moderniseringsstyrelsen, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for digital post og betaling."

"Morten Mejer-Warnich, som i dag er souschef i Kontor for digital post og betaling, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for systemforvaltning og kontraktstyring," hedder det i meddelelsen. 

Endelig vil der herudover blive slået yderligere en stilling op som kontorchef for Kontor for borger.dk, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere