Kommunalreform bremser it-investeringer

Kommunerne vil holde igen med it-investeringerne, indtil de ved, hvordan deres fremtid ser ud efter den kommunalreform, som Strukturkommissionens arbejde lægger op til.

Kommuner holder på pengene og venter med at investere i nye it-systemer, indtil deres fremtid på det kommunale og amtslige danmarkskort er klarlagt.

De danske kommuners it-afdelinger afventer nemlig, hvad politikerne beslutter i kølvandet på Strukturkommissionens arbejde, der blandt andet lægger op til, at Danmarks kommuner fremover skal have mindst 30.000 indbyggere.

Det forventer Ellen Svenning, formand for Foreningen for Kommunale It-ansvarlige.

- Eksempelvis på dokumenthåndteringsområdet forestiller jeg mig, at kommunernes investeringer falder. Der er jo stor usikkerhed om, hvad der skal ske i forbindelse med kommunesammenlægningerne, siger hun.

Ellen Svenning peger også på, at det er svært at finde en fornuftig grund til eksempelvis at investere i nye it-systemer på en skole, når man ikke ved, om skolen eksisterer om to år, hvis man lægges sammen med nabokommunen.

Manglende investeringslyst er også ventet af en af de største spillere på markedet for it til kommunerne, KMD.

KMD mener, at det er naturligt, at der nu kommer en periode, hvor investeringerne går lidt i stå, men forventer så, at markedet virkelig eksploderer, når kommunalreformens afslutning nærmer sig.

Mådehold i Slagelse

Tilbageholdenheden med nye it-investeringer bekræftes også af Slagelse Kommune.

- Vi forholder os afventende. Vi foretager os ikke noget nu og her, der kan lægge bånd på os i fremtiden, siger Hans Lembøl, it-projektchef i Slagelse Kommune.

Han mener eksempelvis, at kommunen vil holde igen med større it-projekter, såsom at købe et nyt økonomisystem, indtil det er afklaret, hvad fremtiden bringer.

- Nu tror jeg ikke, at der sker det helt store med Slagelse Kommune, da vi har omkring 37.000 indbyggere. Men måske kan sammenlægning med nogle af de små nabokommuner komme på tale, og så er der jo ikke megen mening i at investere i nye it-systemer, før vi ved, hvor vi står, siger Hans Lembøl.

Han mener dog ikke, at alle it-investeringer udskydes til efter kommunalreformen, da de fleste kommuner i dag kører med meget ens systemer.

- Det vigtigste i den kommende tid bliver at udbygge eksisterende systemer og få dem åbnet op, så de er klar til en eventuel sammenlægning, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere