Artikel top billede

Din hjerne kan hackes med billig hardware

Forskere har demonstreret, at de kan "hacke" en persons hjerne med et billigt headset.

Dine tanker er ikke længere hemmelige. Det må være konklusionen, efter at forskere fra USA, England og Schweiz har demonstreret, at man kan "hacke" en anden persons hjerne for at finde frem til deres pin-kode og andre oplysninger. Det skriver TechCrunch og Daily Mail.

Det mest imponerende er, at de har brugt et almindeligt kommercielt produkt - et Emotiv controller-headset, der koster omkring 2.000 kr.

Emotiv er et såkaldt brain-computer-interface, som omdanner aktiviteten i hjernen til styresignaler. Det bliver især brugt til spil.

Men forskerne har opdaget, at det også kan anvendes til en form for tankelæsning. De har placeret testpersoner foran en computerskærm og vist dem billeder af banker, personer og pin-koder.

Forskerne har så målt det såkaldte P300-signal fra hjernen, som indikerer, at testpersonen har genkendt nogen eller noget på billedet. Navnet hentyder til, at signalet bliver udløst i hjernen omkring 300 millisekunder efter begivenheden.

Et billede af den amerikanske præsident Barack Obama blev brugt som test - det udløste et genkendelses-signal hos alle testpersonerne.

Det samme skete, da de fik vist et billede af deres hjem.

Forskerne behøver altså ikke spørge, om testpersoner genkender bygningen eller den person, der bliver vist på billedet. Det er umuligt at lyve - hjernesignalet taler sit eget sprog.

Ved at vise billeder af de forskellige cifre fra en pin-kode kunne forskerne med nogenlunde sikkerhed afsløre det første tal i koden.

"Disse enheder har adgang til dine rå EEG (elektroencephalograf) data, og det indeholder bestemte neurologiske fænomener som udløses af underbevidste aktiviteter. Så det centrale spørgsmål vi har beskæftiget os med er, om der er en trussel mod privatlivet," forklarer Ivan Martinovic fra Oxford-universitetet.

I forskningspapiret konkluderes det, at P300 kan bruges til at detektere, om en bestemt information er gemt i forsøgpersonens hukommelse.

Forskerne mener, at det kan anvendes i forbindelse med politiets afhøringer, hvis den mistænkte nægter at udlevere informationer. Men der er mange andre muligheder. Det kunne eksempelvis bruges til at afsløre, om forbrugere genkender et bestemt produkt, for så at levere målrettede reklamer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere