Siemens klar med smartphone fra Aalborg

Mobilproducenten Siemens sender den primært danskudviklede mobiltelefon SX1 på gaden inden jul. Hovedparten af arbejdet med telefonen er foregået på Siemens udviklingsafdeling i Aalborg, hvor 150 medarbejdere har været tilknyttet projektet.

Mobilproducenten Siemens melder nu, at virksomhedens forsinkede mobiltelefon SX1 alligevel når at ramme butikshylderne inden jul.

- Telefonen skulle have været klar i sensommeren, men vi har valgt at udskyde lanceringen indtil nu, da vi ville være helt sikre på, at alle småfejl er rettet, inden de bliver solgt i butikkerne. SX1 er i butikkerne inden jul, siger Peter Kreilgaard, marketingchef hos Siemens Mobile.

Dermed er Siemens klar til at tage kampen op med Nokia, Ericsson og Motorola om julegave-købernes gunst.

- Vores hårdeste konkurrenter er de smartphones, der allerede findes på markedet, da SX1 stort set kan det samme som dem, siger Peter Kreilgaard.

Udviklet i Aalborg

Siemens har store forventninger til den avancerede mobiltelefon, der primært er udviklet på mobilproducentens udviklingsafdeling i Aalborg.

- Vi har været flere end 150 tilknyttet projektet her i Aalborg. Dertil kommer over 100 hos Siemens i München, Hannover og Ruhr, siger projektleder Peter Birk Andersen fra Siemens Mobile Phones.

Projektlederen betegner udviklingen af SX1 som et af de største udviklingsprojekter hos Siemens nogensinde.

SX1 er i princippet en computer, det er muligt at installere programmer på. Først og fremmest spil, men også eksempelvis ordbøger og lommeregnere. Programmerne hentes ned på telefonen via internet.

- Interessen for SX1 har været enorm blandt softwareudviklere. På en uge blev der hentet 25.000 eksemplarer ned udviklingsværktøjet til SX1, siger Peter Birk Andersen.

Underholdningsmaskinen SX1

SX1 benytter Nokias serie 60-operativsystem, hvilket har den fordel, at brugerne kan bruge den samme software til SX1, som der udvikles til eksempelvis Nokia-modellerne 3650 og 7650, oplyser Siemens.

SX1 er meget mere end en almindelig mobiltelefon, da den indeholder videoafspiller, kamera, mp3-afspiller, FM-radio og adgang til spil.

Telefonen kan kommunikere med andre elektroniske enheder ved hjælp af den trådløse Bluetooth-teknologi.

SX1 vejer 116 gram og måler 109 gange 56 gange 19 mm. Taletiden er på fire timer, og standbytiden er 200 timer. En fuld opladning tager omkring tre timer.

Ifølge Siemens kommer prisen på telefonen til at ligge omkring 4.500 kroner per styk uden tilskud fra mobilselskaberne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere