Milliardmarked med færre kommuner

KMD's direktør Lars Monrad-Gylling vurderer, at der opstår et milliardmarked for IT, når strukturkommissionen til januar er færdig med sit arbejde, som skal resultere i kommunesammenlægninger. KMD-direktøren bygger sit skøn på erfaringer fra Bornholm.

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, skyder på, at det vil koste to-tre milliarder kroner i IT-udgifter, når resultatet af strukturkommissionens arbejde er klar til januar.

- Det bliver større end de store bankfusioner i halvfemserne, hvor IT-selskaberne tjente på eksempelvis Unibank-fusionen, hvor Andelsbanken, SDS og Privatbanken fusionerede IT-systemer for millioner af kroner, siger direktøren.

Dermed åbner der sig et stort marked for KMD, CSC og de andre store spillere på markedet for IT til det offentlige.

- Vi vil allerede nu sætte fokus på IT-delen af kommunesammenlægningerne, da erfaringerne fra Bornholm viser, at det let havner langt nede på politikerne prioriteringsliste, siger KMD-chefen.

Danmarks største IT-projekt

Lars Monrad-Gyllings skud på en prislap på to-tre milliarder kroner i IT-udgifter kommer i kølvandet på KMD's erfaringer fra kommunesammenlægningen på Bornholm. Her stod KMD bag sammenlægningen af flere af kommunernes centrale IT-systemer.

- På Bornholm havde politikerne glemt at tage stilling til, hvad der skulle ske med det samlede IT-system, da sammenlægningen blev iværksat. Derfor går vi allerede nu ud og og gør opmærksom på problematikken, siger Lars Monrad-Gylling, der udover direktørposten hos KMD også er formand for IT-Brancheforeningen.

Lars Monrad-Gylling oplyser, at kommunesammenlægningerne let kan gå hen at blive danmarkshistoriens største IT-projekt.

Strukturkommissionen fremlægger sin rapport 9. januar næste år. Derefter skal politikerne vurdere anbefalingerne i rapporten og eventuelt trække nye kommunegrænser på danmarkskortet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere