Vigilante på vej mod konkurs

Det er 11. time for sikkerhedsvirksomheden Vigilante, der blev stiftet i Danmark i 1997. Det amerikanske moderselskab er uden ledelse, samtlige medarbejdere er fyret, og det franske selskab er gået konkurs med et underskud på over 100 millioner kroner.

Vigilante ? selskabet, der blev stiftet i Danmark under navnet Munkedal og Neupart ? bevæger sig mod afgrunden med hastige skridt.

Efter den danske division af selskabet blev erklæret konkurs i 2002, er det gået hastigt ned ad bakke for både det amerikanske moderselskab Vigilante.Com Inc. og det franske datterselskab Vigilante S.A.

Sidste måned gik det franske datterselskab konkurs. På bundlinien stod et akkumuleret underskud på 15 millioner euro eller 111 millioner kroner.

Salg af sikkerhedstest

Det franske selskab nåede at indlevere to årsregnskaber, der viser, at omsætningen på intet tidspunkt nåede over 500.000 euro.

Vigilantes forretning er ? eller var ? baseret på salg af software til sikkerhedstest, og det var i Frankrig, udviklingsafdelingen var placeret.

  • Sidst, Vigilante.Com Inc. var i vælten, var i august i en fogedretssag mod det danske sikkerhedsselskab Protego, hvor stridens kerne var retten til en database. Protego opstod fra asken af det danske Vigilante-datterselskab kort efter konkursen i 2001. Kendelsen gik imod Protego, og Vigilante.Com Inc. meldte efterfølgende selskabet til politiet. Ifølge dokumenter fra politiadvokaten har man i efterforskningen imidlertid ikke fundet beviser på overtrædelse af loven og har stoppet efterforskningen.
  • Retten i Paris har likvideret alle aktiver, inklusiv rettighederne til Vigilantes testsoftware, der sammen med kundelisten er solgt til det japanske selskab Nexantis.

    På den anden side af Atlanten, hos moderselskabet Vigilante.Com Inc. i Oregon, ser situationen ikke meget bedre ud. Sidste uge indgav bestyrelsesformand og selskabets danske administrerende direktør, Eric Fullerton, sin opsigelse til bestyrelsen.

    ? Jeg ser ingen fremtid i Vigilante. Der er ingen værdi tilbage. Det franske selskab er gået konkurs, vi har mistet vores rettigheder til softwaren, og vi har afskediget samtlige medarbejdere, siger han.

    Han afviser at kommentere moderselskabets bundlinie.

    Bag på bestyrelsen

    Eric Fullertons opsigelse er kommet bag på resten af bestyrelsen, og et noget befippet bestyrelsesmedlem, Dennis Bitan, havde i tirsdags kun følgende kommentar til selskabets økonomiske situation:

    ? Jeg ved ikke, hvordan bundlinien ser ud i det amerikanske selskab. Vi har ikke modtaget nogen regnskaber de sidste mange måneder, og vi har ikke haft mulighed for at tale med hr. Fullerton om hans opsigelse endnu, sagde han.

    Meget tyder dog på, at Eric Fullerton ikke er færdig med testsoftware eller IT-sikkerhedsbranchen.

    I oktober, tiden omkring det franske datterselskabs konkurs, stiftede han ifølge Oregons statslige virksomhedsdatabase to selskaber under navnene Argustest.com og Vigilante Security Inc.

    Sidstnævnte er et navn, der ligger bemærkelsesværdigt tæt op af navnet Vigilante.Com Inc.

    Begge selskaber er stiftet i hustruen Susanne Fullertons navn med Eric Fullerton registreret som sekretær.

    Eric Fullerton afviser dog, at han er ved at overføre aktiver eller forretning til de to selskaber.

    ? Der er ikke noget at tage med over, siger han.

    Det er imidlertid muligt, at der er et samarbejde med japanske Nexantis i horisonten.

    Nexantis er selskabet, der købte softwarerettighederne fra det franske konkursbo.

    Fullerton var på besøg i Japan sidste uge ? et besøg, han afviser at kommentere med henvisning til, at han blot var på ferie i landet.

    Vigilante.Com Inc. er privat ejet. Hvor mange penge investorerne, herunder Eric Fullerton, har mistet, er endnu uklart. 60 medarbejdere har mistet deres arbejde.

    Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Cyber Security Summit 2024

    Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

    29. august 2024 | Læs mere


    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere