Artikel top billede

Intel gør klar til fremtidens it-landskab

Verdens største chipfirma er midt i en omvæltning, hvor selskabet forsøger at genopfinde sig selv. Nu skal brugeroplevelsen i centrum.

Det er ikke længere nok at komme ud med ny og hurtigere processor-generation hvert år. Moore's lov holder stadig - men det betyder ikke så meget. For det handler om at levere den rigtige brugeroplevelse, og ikke om, hvor mange transistorer du kan proppe ind i en chip. Det har man indset hos verdens største chipfirma, Intel, som nu ser sig selv som et selskab, der leverer hele løsninger og ikke bare chips.

Den forvandling, som Intel er midt i lige nu, bliver beskrevet i den nedenstående video. Her beskriver Intel-chef Paul Otellini, hvordan Intel skal transformeres fra et pc-centreret til et computing-centreret firma. Det lyder som en erkendelse af, at pc'en er ved at dø.

Men det afviser Intels Jan Östling, der er solution specialist for det nordiske marked.

"Vi ser en meget stor interesse for mobile platforme som smartphones og tablets lige nu, men der er ikke tale om, at de erstatter noget af det, som du allerede har. De fungerer som et supplement. Smartphones og tablets er kun egnet til at forbruge data, ikke til at producere det. Derfor har vi også udviklet ultrabook-platformen med det bedste fra begge verdener - mobilitet og ydelse," siger Jan Östling til ComON.

I Intel-videoen beskriver chipfirmaet, hvordan fremtidens computer-oplevelse skal flyde sømløst på tværs af enheder. Intel kalder dette for "transparency of connectivity" og taler om et "continuum". Her skal data og applikationer altså flyde frit mellem enhederne, og man behøver ikke længere tænke over, hvilken enhed man anvender.

"Du fortæller, hvilke informationer du ønsker, og enheden fortæller hvordan informationerne skal formateres. Så sørger applikationen for, at oplevelsen automatisk bliver tilpasset til den pågældende enhed," siger han.

Det er svært at spå om udviklingen i teknologi-branchen, men man kan trække nogle generelle linier. Foruden mobiliteten og apps er det især interaktionen med computeren, der kommer til at ændre sig i de kommende år. Microsofts Kinect, Apples Siri og de mange nye produkter med touch-skærme viser vejen. Computeren reagerer på vores bevægelser og på det talte ord.

"Vi kommer til at interagere med computere på helt nye måder. Det kommer sensor-drevet teknologi, hvor du kan registrere, hvad der sker foran computeren. Så man kan f.eks. registrere, hvad brugeren kigger på. Et andet stort fokus er sikkerhed. Mængden af malware er efterhånden så stor, at du ikke længere kan lave en liste over uønskede programmer. Du bliver nødt til at bruge whitelisting i stedet for blacklisting. Det sidste punkt er energi-effektivitet, hvor ydelse per watt kommer til at spille en meget stor rolle," siger han.

Hvor man tidligere forsøgte at gøre processorerne så hurtige som muligt, handler det nu om at sænke strømforbruget. Ikke kun til de små mobile enheder - som helst skal køre længe på batteriet - men også til de store server-farme i skyen, der overtager databehandlingen og skal føde de små enheder med data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere