Artikel top billede

Så mange pirat-links sletter Google hver måned

Nu fortæller Google for første gang, hvor mange anmodninger om sletning af piratkopieret materiale selskabet modtager.

Hver måned modtager Google i gennemsnit 1,2 millioner forespørgsler om sletning af copyright-beskyttet indhold. Det fortæller søgegiganten i en blog. Google har nu udvidet sin halvårlige Transparency Report. Nu fortæller den ikke kun om antallet af henvendelser fra myndigheder verden over, som kræver at få websider spærret, men afslører også antallet af copyright-krænkelser, hvor Google bliver bedt om at reagere.

I hele 2009 modtog Google kun 1,2 mio. anmodninger om sletning af links til piratkopier - så antallet er altså mangedoblet på få år. Google-advokat Fred von Lohmann forklarer det med, at man nu har bedre værktøjer til at afsløre copyright-krænkelser.

"Kampen mod online-pirateri er meget vigtig. Vi ønsker ikke, at vores søgeresultater skal lede folk til steder, hvor ophavsretten bliver krænket," skriver advokaten.

I gennemsnit tager det 11 timer at behandle en henvendelse, inden det pågældende link bliver fjernet fra søgemaskinen, fortæller Google. Hvis anmodningen kommer fra en kendt organisation, der har status som en "troværdig partner", går der kun syv timer i gennemsnit. Google fortæller også, at 97 pct. af alle anmodninger om sletning af materiale og links bliver imødekommet.

denne side kan man se de virksomheder og organisationer, der har sendt flest anmodninger. Her ligger Microsoft klart i spidsen. Softwaregiganten har anmodet om at få slettet 543.000 links alene i den sidste måned. Herefter kommer forbundet for den britiske musikindustri med 162.000 links og NBC Universal med 145.000.

De fem mest aktive "pirat" domæner er filestube.com, torrentz.eu, 4shared.com, zippyshare.com og kat.ph.

Tallene i rapporten kan dog være misvisende. Tyskland ligger eksempelvis i spidsen blandt de lande, hvor myndighederne sender flest henvendelser om blokering af indhold.

Det betyder dog ikke, at Tyskland er den mest aktive censurstat i verden. Lande som Kina og Iran har deres egne nationale firewalls, der blokerer millioner af uønskede sider.

Forskellen er altså tydelig. I lande som Iran henvender man sig ikke til Google for at få blokeret en enkelt Youtube-video med uønsket indhold. Man blokerer straks hele Youtube.

Derfor giver Google's Transparency Report også et lidt forvrænget billede af den globale netcensur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere