Artikel top billede

Microsoft udvikler operativsystem til intelligent hus

Det nye HomeOS fra Microsoft skal styre fremtidens netopkoblede hjem.

Det intelligente hus er en af de fremtidsvisioner, som aldrig helt er blevet til realitet. Nu forsøger Microsoft igen med et eksperimentelt operativsystem til det, som man kalder "smart homes". Den nødvendige teknologi til at skabe et rigtigt intelligent hus hvor alt fra låse og lys til termostater og kameraer er koblet sammen findes allerede, men det er besværligt at få alle enhederne til at spille sammen.

Dermed er det forbeholdt entusiaster med den nødvendige tekniske viden til at få tingene til at virke og velhavende folk, der kan få andre til at lave det nødvendige arbejde.

Det skal ændre sig med HomeOS, der skal samle alle hjemmets intelligente enheder i en pc-lignende brugerflade. Det hele kan styres direkte fra en computer eller smartphone - og alle enhederne kan selvfølgelig tilgås direkte i skyen. Samtidig bliver det lettere at udvikle applikationer, som kører på enhederne i det intelligente hus.

I denne blog fortæller Microsoft selv om HomeOS. Indtil videre er der stadig tale om en prototype, men operativsystemet bliver allerede testet på flere universiteter i USA.

En af de første applikationer der er udviklet til HomeOS er programmet HomeMaestro fra MIT Media Lab, hvor man kan definere regler for, hvordan enhederne skal opføre sig - og dele disse regler med andre brugere. Det kan være noget så simpelt som "sluk for varmen hvis vinduet i soveværelset er åbent".

Et andet projekt med HomeOS er udviklet af studerende på University of Washington, hvor man bruger Kinect-sensoren til at skabe et integreret alarm- og overvågningssystem.

Microsoft forestiller sig, at applikationerne kan hentes i en App Store-lignende softwarebutik, og hele oplevelsen skulle altså minde om det, som man kender fra sin smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere