Artikel top billede

Hurtigere internet til efterkommere fra mytteriet på Bounty

Et af verdens mest isolerede øsamfund får snart fordoblet sin internet-hastighed.

Den lille ø Pitcairn med 48 indbyggere har skrevet sig ind i historien som stedet, hvor mytteristerne fra HMS Bounty slog sig ned i 1790 sammen med kvinder og mænd fra Tahiti. Historien om styrmanden Fletcher Christian og kaptajn William Bligh er foreviget i talrige bøger, film og sange. Efterkommerne efter Christian og de andre mytterister fra Bounty bor stadig på øen, som er et af de mest isolerede samfund i verden.

Men nu ser det ud til, at Pitcairn snart får en hurtigere elektronisk forbindelse til omverden. Ifølge Ars Technica skal de 48 beboere i øjeblikket deles om en satellit-forbindelse på 256 kbps. Det er United States Geological Survey, der har en seismisk målestation på øen, og her har man installeret internet-forbindelsen, som befolkningen også kan bruge mod betaling.

Nu skal hastigheden fordobles til 512 kbps, lyder meldingen fra geologerne, som sender et hold afsted til juni for at opgradere satellit-forbindelsen. De lokale betaler omkring 400 kroner om måneden og kan så overføre op til 2 GB data.
 
Det er både dyrt og langsomt i forhold til det bredbånd, som vi kender her i Danmark - men forbindelsen kører også over satellit.

Mange af indbyggerne på Pitcairn er direkte efterkommere af Fletcher Christian, som brændte sit skib for at undgå stridigheder efter mytteriet - og de bruger allerede den moderne teknologi. I oktober 2010 kom den første iPad til øen - den gik til Andrew Christian, som også kan spore sin blodlinje tilbage til styrmanden på Bounty.

"De kan sælge deres produkter online, som honning, træfigurer, samlerobjekter som folk rundt omkring i verden kan være interesseret i at købe. Det betyder meget for dem at de kan række ud og finde nye markeder," siger Bill Haigh, der er administrator for .pn-domænet, til Radio NZ.

Ifølge Herb Ford fra Pitcairn Islands Study Center har øboerne i den seneste tid konstateret, at det er hurtigere for dem at kommunikere over Facebook end over e-mail, som kører alt for langsomt og ustabilt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere