Artikel top billede

Stort hacker-angreb sporet til Kina

Kinesiske hackere har systematisk udspioneret virksomheder og aktivister i en række lande - og det elektroniske angreb er stadig i gang.

En ny rapport fra Trend Micro afslører hvordan kinesiske hackere systematisk har udspioneret virksomheder og offentlige institutioner i Indien og Japan samt en række tibetanske aktivister. Mindst 233 computere er blevet hacket de seneste ti måneder, og spionagen er fortsat i gang.

"Det er tale om en hackerindsats, som har været i gang længe, og som hele tiden bliver udbygges," siger sikkerhedseksperten Rik Ferguson fra Trend Micro.

Trend Micro har registreret målrettede angreb mod mindst 90 forskellige virksomheder og organisationer i Asien. Angrebene har primært været rettet mod militære faciliteter, luftfartsindustrien, energisektoren, shippingindustrien samt aktivistkredse.

Angrebet har fået kodenavnet ‘LuckyCat' og der er tale om en såkaldt APT (Advanced Persistent Threat). Denne type angreb strækker sig over lang tid og de foregår som oftest uden at offeret mærker noget.

"Der er ikke tale om et enkelt angreb, som er sat i gang og ført til ende. Det er en kontinuerlig serie af angreb, som har været i gang længe. Data bliver konstant kompromitteret. De her fyre har fart på og bliver ved med at have fart på," siger Rik Ferguson fra Trend Micro.

Ifølge New York Times er det også lykkes at sætte et menneskeligt ansigt på hacker-angrebet. En del af angrebene er sporet til et online-alias, som tilhører kinesiske Gu Kaiyuan. Han har tidligeret studeret på et universitet med tætte bånd til militæret og arbejder nu for den største kinesiske internet-portal, Tencent.

En e-mail-adresse, der er blevet brugt til at registrere en af de servere der er benyttet i kampagnen, er blevet sporet til et berømt hackerforum i Kina kendt som Xfocus samt en offentlig it-sikkerhedsorganisation i Kina.

Men der er ingen beviser for, at den kinesiske stat er direkte involveret. Eksperterne undrer sig dog over, hvorfor private hackere skulle angribe tibetanske aktivister. Det antydes at den kinesiske regering hyrer freelance-hackere til at udføre angrebene.

Her er en oversigt over de mest alvorlige APT-trusler i øjeblikket.

Ifølge Informationweek har den amerikanske efterretningstjeneste NSA netop bekræftet, at Kina stod bag sidste års cyberangreb mod RSA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere