TDC ruller fiber ud på hele Fyn

Fyn bliver første testområde for et nyt fiberoptisk højhastighedsnetværk fra TDC. 250 offentlige fynske virksomheder og institutioner fordelt på hele øen vil være koblet på nettet næste sommer. TDC investerer selv op mod 100 millioner kroner i udviklingen.

Alle 32 fynske kommuner skal have 100 mbit-forbindelser fra næste år, hvor 250 offentlige institutioner på Fyn som de første skal kobles på et superhurtigt fibernetværk, som vil blive gravet ned i den fynske muld fra årsskiftet.

Det fremgår af en aftale, der i dag bliver underskrevet af TDC, Fyns Amt samt Odense og Svendborg kommuner.

TDC investerer selv mellem 60 og 100 millioner kroner i at teste det nye fiberoptiske koncept på Fyn. Derefter vil selskabet forsøge at indgå aftaler i andre dele af landet.

Fordele for alle
- Konceptet er helt nyt og derfor vil alle parter få glæde af de fordele, som aftalen fører med sig. Samtidig ser vi i TDC frem til at udbrede mulighederne til andre dele af landet i samarbejde med andre kommuner og amter, siger administrerende direktør i TDC, Henning Dyremose.

Fyn bliver det første område, der får en komplet infrastruktur baseret på TDC's såkaldte Cityman-koncept med 100 mbit-forbindelser i samtlige kommuner.

- Vi har fra Fyns side lagt meget vægt på at få IT-infrastrukturen og dermed mulighederne for erhvervsudvikling spredt ud i hele regionen til alle kommuner, siger amtsborgmester i Fyns Amt, Jan Boye (K).

Institutioner og virksomheder, der ønsker at købe plads på infrastrukturen, kan i langt de fleste tilfælde komme på inden for tre måneder.

De får dermed eksempelvis mulighed for at etablere et fælles IP-baseret netværk. Priserne skal samtidig være lavere end på hidtidige udbudte løsninger, fortæller salgsdirektør Gert Faber, TDC Erhverv.

Skatteligning i samarbejde

For eksempel forestiller Gert Faber sig, at fynske skattekontorer vil samarbejde via et fælles netværk, så de dermed kan aflaste hinanden i lignings-arbejdet.

Det vil også blive nødvendigt i takt med, at kommuner lægges sammen og forvaltninger skrumper, mener han.

- Man skal have en IT-infrastruktur, ellers bliver det svært at optimere, siger Gert Faber.

Også borgerne forventes på sigt at kunne købe sig ind på netværket, men i første omgang koncentreres arbejdet altså om virksomheder og organisaioner.

Gert Faber forventer, at der skal etableres nye regionale aftaler om Cityman-konceptet mindst 10 steder allerede næste år.

TDC vil ikke blot være fiber-leverandør, men forventer at skulle udbyde en lang række services via de hurtige fiberforbindelser i samarbejde med både kommunerne selv og med andre aktører.

Blandt andet forventer han, at tv-ydelser vil blive en del af udbuddet, selv om det vil kræve handling fra andet hold.

- Vi skal frem til en situation, hvor DR og TV2 vil udvikle tjenester og udsendelser eksempelvis til undervisningsbrug, siger Gert Faber.

Men den situation kan TDC eventuelt selv være med til at fremtvinge, hvis det lykkes teleselskabet at købe sig ind i TV2, sådan som selskabet har erklæret sig rede til, når tv-stationen sandsynligvis sættes til salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere