Artikel top billede

Linux-hajer scorer kassen

Der er mangel på Linux-udviklere og det får lønningerne til at stige.

Den seneste 2012 Linux Job Report viser at virksomheder som bruger operativsystemet Linux har svært ved at finde udviklere og administratorer med de nødvendige Linux-færdigheder, skriver Wall Street Journal. Det er dårligt nyt for virksomhederne og godt nyt for Linux-folket, som scorer kassen i øjeblikket.

Ifølge avisen er gennemsnitslønnen for Linux-kyndige udviklere steget med 5 procent i løbet af et år til 84.000 dollar i USA med en typisk bonus på 5.000 dollar.

"Det er svært at finde dygtige folk og der er en meget stor efterspørgsel," siger Dustin Larmier fra cloud-firmaet FireHost. Hans firma leder i øjeblikket i hele USA for at finde syv Linux-administratorer.

Den aktuelle rapport fortæller at 85 procent af de adspurgte svarer at det er ekstremt svært at finde Linux-folk. 18 pct. forsøger at tiltrække dygtige medarbejdere ved at tilbyde en høj bonus og 8 pct. forsøger at lokke med aktieoptioner.

Flere end 2.300 virksomheder har afleveret svar til 2012 Linux Job Report. En tredjedel er klar til at betale mere i løn til Linux-folk end det, som de normalt betaler, og endnu flere er klar til at lokke med fleksible arbejdstider.

Budskabet er tydeligt; man gør alt for at tiltrække Linux-folkene.

Mange nystartede firmaer vælger at køre med Linux frem for Windows. Både fordi det er billigere og fordi det er lettere at tilpasse.

"Licensomkostningerne til Windows er meget store. Hvis du er et lille startup bliver du ædt op af alle omkostningerne," siger Justin Lintz, der er system-administrator hos det lille firma bitly, som også kører med Linux.

Blandt de adspurgte virksomheder er det 67 pct., der leder efter Linux-udviklere, og 55 pct. forsøger at hyre Linux-administratorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere