TDC-kunder betaler dobbelt for antivirus

Når TDC-kundernes abonnement på Norton Antivirus udløber efter et år, opkræver både teleselskabet er antivirus-producenten penge. Kunderne risikerer at betale dobbelt, og TDC erkender, at det ikke er hensigtsmæssigt.

Kunder, der køber en antiviruspakken fra Norton hos TDC, risikerer at betale to gange.

TDC opfordrer ellers sine internetkunder til at investere i en antiviruspakke, som blandt andet kan købes via butikken TDC Online.

Men når abonnementet på Norton Antivirus udløber efter et år, beder Norton-programmet automatisk brugeren om at betale for en fornyelse af licensen.

Hvis brugeren vælger at følge instruktionen og betaler online til Norton, får vedkommende alligevel efter kort tid endnu en regning på et lignende beløb. Den regning kommer fra TDC.

Kunder har indgået deres kontrakt med TDC og skal derfor ignorere vinduet med betaling til Norton. Det får kunderne bare ikke at vide, med mindre de selv henvender sig til TDC eller søger efter informationen på teleselskabets websted.

Symantec giver penge tilbage

Markedsdirektør i TDC Privat, Thomas Hüttel, erkender, at opsætningen er uhensigtsmæssig, og at det er sket, at kunder har betalt to gange.

- Vi har prøvet at ændre det her, og det er ikke holdbart. Problemet er, at Norton Antivirus er et standardprodukt, og en del af standarden er, at Norton automatisk beder om fornyelsen, siger han.

TDC har derfor lavet en aftale med sikkerhedsselskabet Symantec, der udvikler Norton-antivirussoftwaren, om at give penge tilbage, når kunden henvender sig.

Køb et andet produkt

Men Thomas Hüttel fortæller, at TDC på baggrund af betalings-forvirringen har overvejet, om Norton-produkterne skal være en del af sortimentet på længere sigt.

- Indtil problemet er løst, anbefaler vi, at kunderne køber vores produkt fra Norman. Med det får man ikke det her problem, siger markedsdirektøren.

Betalingsdelen er dog ikke det eneste, der kan give knuder, når man skal forny sin antivirus-software.

Man skal man nemlig også afinstallere hele den gamle antiviruspakke og installere den på ny for at kunne benytte de senest opdaterede virus-skjold. Samtidig skal alle filer, der indeholder navnet Symantec, manuelt slettes fra computeren.

Men her kan kunderne hente hjælp hos TDC, forklarer markedsdirektøren.

- Der ligger en god beskrivelse af, hvordan man fjerner programmet, på TDC's hjemmeside, siger Thomas Hüttel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere