Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan skaffede it-iværksætter kapital i en krisetid

Trods krisetider lykkedes det for en lille dansk it-iværksætter at skaffe kapital til at finansiere virksomhedens vækst. Se her, hvordan det lykkedes.

Læs også:
It-iværksætter får nej i banken - mangler fysiske produkter

Derfor har it-iværksættere svært ved at komme i gang

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter

Autolog Systems er et dansk software-firma, der har specialiseret sig i at udvikle software til GPS-baserede kørebøger samt tracking- og flådestyringsløsninger.

Siden etableringen i 2006 har firmaet ekspanderet, men som det er sket for så mange andre virksomheder, gik deres udvikling i stå, da finanskrisen rullede ind over Danmark.

Men medstifter og direktør i Autolog, Robert Holm, skaffede finansiering til virksomhedens vækstplan med en vækstkaution for et lån i Nordea.

"Vi havde brug for kapital til at føre vores vækstplaner ud i livet, men ingen af os kunne stille tilstrækkelig sikkerhed i vores huse eller biler til at låne de penge i banken, vi havde brug for. Derfor blev det en vækstkaution fra Vækstfonden, der fik vores finansiering til at falde på plads," siger Robert Holm.

"Vi var tvunget til at skabe vækst for at undgå, at vi blev rendt over ende af vores konkurrenter. Hvis man ikke følger med udviklingen i vores branche, bliver man hægtet af. Derfor var det afgørende, at vi fik råd til at føre vores ekspansionsplaner ud i livet nu og ikke først om fem år," fortæller han.

Forretningsidé og lidt til

Ifølge Nordea er det blevet almindeligt at benytte Vækstkaution i sager, der eller ville have svært ved at blive bevilget.

"Når vi tager stilling til en lånesag, så lægger vi mest vægt på, at vi tror på kundens forretningsidé," siger underdirektør i Nordea, Claus Greve.

"Vi skal også tro på kundens mulighed for at realisere planerne. I unge virksomheder og vækstvirksomheder kan der ofte mangle egenkapital i forhold til investeringsønskerne, og her er Vækstkaution en god mulighed for alligevel at kunne finde en løsning," siger Claus Greve.

Med støtte fra Vækstfonden, der er en statslig fond, som hjælper iværksættere på vej med kapital og kompetencer, fik Autolog således 'good standing' i banken.

"Vores lån i Nordea med Vækstkaution betyder, at vi kan føre vores vækstplan ud i livet, og at vi i den nærmere fremtid vil ansætte nye medarbejdere, udvide forretningen og indtage det norske og svenske marked," siger Robert Holm.

Læs også:
It-iværksætter får nej i banken - mangler fysiske produkter

Derfor har it-iværksættere svært ved at komme i gang

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere