Dansk IT: Sygehuse investerer for lidt i IT

Hvis målet om landsdækkende elektroniske patientjournaler skal indfries ved regeringens egen deadline i 2006, skal der hidtil uset politisk støtte og flere penge til, mener brancheorganisationen Dansk IT.

Godt nok er antallet af sengepladser på landets sygehuse, som er dækket af elektroniske patientjournaler, stigende, men det er fortsat usandsynligt, at der vil være fuld dækning i 2006, som regeringen har sat som mål.

Det vurderer brancheorganisationen Dansk IT, som mener, at der stadig investeres for lidt i IT i på hospitalerne, selv om de nu bruger knap fire procent af budgetterne netop til IT, inklusive drift.

Dermed støtter Dansk IT Amtstrådsforeningen i, at der ikke er nok penge til at skabe fuld EPJ-dækning på sygehusene, men angriber samtidig fremgangsmåden i IT-implementeringerne, som amterne som sygehusejere har det overordnede ansvar for.

Mange af sygehusene investerer forkert, mener formand Per Buchwaldt.

- Et samlet investeringsniveau på under fire procent, 1,6 milliarder kroner, batter ikke meget, når det reelt viser sig, at kun 600 millioner kroner heraf bruges til IT-udviklingsopgaver, siger han.

- Vi skal være sikre på, at udviklingskronerne bruges til kvalificerede systemer, således at man for eksempel ikke fortsat bruger penge på første-generations EPJ-løsninger, der ofte er uden muligheder for at kommunikere på tværs af amtsgrænser, fortsætter Per Buchwaldt.

Han reagerer på den ny statusrapport for EPJ-området, som blev offentliggjort på en konference tidligere på ugen. Den viser, at der nu er elektroniske patientjournaler på 13 procent af landets sygehuse ? en stigning fra sidste år på fem procent.

Til gengæld ser Dansk IT positive tegn i, at det skrider fremad med at etablere fælles begreber og standarder, som kan lette integrationen af systemer på tværs af sygehusene.

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har på forhånd afvist, at der skulle være en ekstrabevilling på vej til amterne for at skubbe på EPJ-udviklingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere