Nokia klar med tv-telefon næste år

Nye Nokia-mobiltelefoner vil kunne afspille tv-klip via mobilnetværket, men skal med tiden kunne tune ind på det almindelige tv-netværk.

Det er ikke nok med radio, MP3-afspiller, kamera og spilfunktioner ? nu skal man også kunne se tv på mobilen, mener Nokia ifølge The Wall Street Journal.

Den finske mobilgigant løftede i går sløret for to nye telefoner, som kommer på markedet i andet halvår af 2004.

Nokia 7700 kan vise videoklip over mobilnetværket, men ifølge Nokia er den en forløber for nye modeller, som vil kunne tune ind på det almindelige sendenet og vise tv-programmer via en meget stor farveskærm.

Der er tale om en mobiltelefon med en berøringsfølsom skærm med 640x320 pixels, og ligesom den anden nye telefon fra Nokia kan denne telefon vise 65.000 farver.

Ved hjælp af den tilhørende pen kan man skrive direkte på skærmen og via skriftgenkendelsessoftware skrive notater eller e-mails på telefonen.

Ligner en walkman

Nokia 7200 er til gengæld skræddersyet musikelskere og ligner nærmest en walkman.

Telefonen kan klare både tri-band GSM, GPRS og EDGE 900/1800/19000. Desuden er der indbygget Bluetooth, infrarød samt understøttelse for USB-tilslutning til pc'en.

Telefonen har videokamera, FM-radio, MP3/AAC-afspiller og mulighed for video streaming.

Finnerne er ikke alene om at se tv-funktioner som det næste store hit i mobile tjenester, skriver avisen.

Også Vodafone vil næste år være parat med en mobiltelefon med tv, som fra starten vil tune sig på tv-netværket. Samsung har meldt om, at lignende tiltag er undervejs.

Batteritid en udfordring

Men selv om Nokia og de andre producenter tydeligvis håber på, at nye spændende funktioner vil hive antallet af solgte mobil-enheder i vejret, er det uklart, om forbrugerne vil bide på ? og om det vil være rentabelt at bruge mobilen som fjernsyn.

En analytiker fra virksomheden Strategy Analysis i Storbritannien, Neil Mawston, påpeger over for Wall Street Journal, at forsøget allerede er gjort i Sydkorea, som er langt fremme med mobilteknologi.

Først og fremmest er der simpelthen ikke batteri-kraft nok til at se tv via mobilen i lang tid af gangen, og han tvivler også på, at der er nogen særlig indtægtskilde at hente for hverken operatører eller eventuelle partnere i mediebranchen.

Nokia 6230, der kan bruge MMC-hukommelseskort og har Java MIDP understøttelse, vejer 97 gram og har en opgivet taletid på fem timer. Standbytiden skulle kunne nå 300 timer.

Relevant link

Artikel fra PC World Online om de nye Nokia-telefoner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere