Artikel top billede

Uskyldige danskere franarres penge af internationale fupmagere, der anvender et dansk telefonnummer. Foto: Arkiv

Svindel-sag: Omstridt telefonnummer lever videre

Et dansk telefonnummer, der mistænkes for af blive brugt at internationale fupmagere, spærres ikke.

Læs også:

TDC går på jagt efter folk bag svindel-nummer

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC

Politiet har endnu ikke spærret et dansk registreret telefonnummer, der sættes i forbindelse med internationale it-platugler, der franarrer uskyldige danskere penge.

Hos politiet oplyser kommunikationsrådgiver Carsten Andersen - efter at have været i kontakt med blandt andet politiets it-enhed Nitec - at man ikke ønsker sig at udtale sig om sagen.

"Sagen er stadig under efterforskning, og derfor vil vi ikke udtale os nærmere om sagen," lyder det fra Carsten Andersen til Computerworld.

Han forklarer dog, at politiet "undersøger, hvor mange forhold, der eventuelt er tale om." Ligesom han bekræfter, at telefonnummeret ikke på nuværende tidspunkt er spærret af politiet.

Nummer brugt mod mindst tre danskere

Telefonnummeret blev blandt andet beskrevet af sikkerhedskonsulent Thomas Huulbæk fra sikkerhedsfirmaet Sikker.net ApS, der i slutningen af sidste år blev ringet op af en kunde, der desværre var røget i fælden.

På spywarefri.dk nævnes nummeret således i december 2011.

Også omkring dette tidspunkt optog it-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre sit møde med fupmagerne, hvor det samme telefonnummer fremgik.

Hele hans materiale inklusiv telefonnummeret blev afleveret til politiet.

Computerworld har været i kontakt med en person, der siden er blevet forsøgt franarret penge ved hjælp af selvsamme telefonnummer.

Men politiet lader altså ikke til at kunne eller ville reagere på nuværende tidspunkt.

Politiet skal kontakte teleudbydere

Hos TDC, hvor nummeret tilsyneladende er registeret, lyder det, at man ikke har mulighed for at foretage sig noget uden politiet er inde over.

Desuden har TDC tidligere forklaret, at det slet ikke er selskabet, der reelt har nummeret.

Flere i Computerworlds debatforum peger da også på, at nummeret meget vel kan ligge i regi af udbyderen Skype.

Læs også:

TDC går på jagt efter folk bag svindel-nummer

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere