Accenture satser på personaleafdelinger

Accenture starter en københavnsk division for outsourcing af human ressource-afdelinger. Det sker som led i et strategisk skift for konsulent-huset, der i stigende grad vil levere outsourcing og ikke kun rådgive.

Accenture har åbnet et nyt forretningsområde i Danmark, Accenture HR Services, som på sigt skal udgøre halvdelen af forretningen.

Københavns Kommune er den første store kunde, og her omfatter aftalen installationen af et Oracle-lønsystem, der kommer til at berøre i alt 55.000 kommunalt ansatte og 25.000 andre tilknyttede personer.

- Københavns Kommune er en prestigekunde og lige den type kunde, vi gerne vil have, siger den europæiske chef for det nye forretningsområde, britiske David Clinton.

Accentures forhold til Københavns Kommune har indtil videre gået på rene IT-ydelser - en vedligeholdelsesaftale på København Kommunes økonomisystem, der lige som det ny lønsystem er Oracle-baseret, og drift af kommunens vagtplan.

Fra hyring til fyring

Men aftalen handler ikke kun om IT og lønadministration. Accenture kan håndtere blandt andet rekruttering, screening, vagtplaner og performance-statistik for de ansatte - selv planlægning af fyringsrunder er med i servicepakken.

Ydelserne i Accenture HR Services handler i høj grad også om forandringsledelse og andre bløde parametre - men med det overliggende kriterium, at der skal kunne opnås besparelser for kunden.

- Med denne aftale tager vi relationen til kunden til det næste niveau. Det handler ikke kun om systemer, men om resultater. Vi bliver en del af deres daglige forretning, siger administrerende direktør i Accenture, Jakob H. Kraglund.

Besparelserne skal over den fem-årige kontraktperiode løbe op i 25 procent for Københavns Kommune, hvis omkostninger til HR-området lige nu ligger omkring 60 millioner kroner.

Accenture forventer at kunne lave lignende aftaler med andre danske kommuner, påpeger Jakob H. Kraglund.

Den nye afdeling for outsourcing af HR skal ses som led i et strategisk skifte for konsulenthuset, hvis forretning indtil for tre år siden bestod af 95 procent traditionelle konsulentydelser inden for både IT og forretningsprocesser.

IT er blot et redskab

Nu satser Accenture i højere grad på at drive forretningskritiske enheder for kunderne, herunder human ressource-området, og outsourcing skal inden for fem år udgøre omkring 50 procent af forretningen, forklarer David Clinton.

- HR Services er en del af strategien om at gøre vores udbud bredere og udbyde outsourcing af en lang række forretningsprocesser, i lyset af at konsulent-markedet er for nedadgående, siger han.

Blandt andet har Accenture overtaget HR-driften for en række store televirksomheder inklusive British Telecom.

- Vi vil stadig levere rene IT-konsulentydelser, men når det gælder HR-området er IT blot et redskab. Men det er Accenture, som leverer den underliggende teknologi-support og IT-investeringerne, siger David Clinton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere