Sander: IT-folk skal blive på skolebænken

Universiteter og højere læreranstalter skal producere flere ingeniører og andre højtuddannede IT-folk, som kan matche erhvervslivets krav. Det er et af IT-minister Helge Sanders bud på, hvordan IT-branchen kommer ud af sin krise.

IT-folk skal tage længere uddannelser for at ruste sig til fremtidens krav, mener IT-minister Helge Sander (V), som i dag fremlægger en handlingsplan for samspil mellem offentlig forskning og erhvervslivet. Det skriver Berlingske Tidende.

Mens der var stor efterspørgsel på IT-folk med korte uddannelser for få år siden, har de samme folk nu problemer med ledighed, påpeger ministeren.

Men han glæder sig over, at eksempelvis datamatikere får mulighed for at læse videre via meritoverførsel, og mener, at der uddannes færre IT-folk til ledighed allerede i dag.

- I fremtiden har vi brug for flere højtuddannede end kortuddannede. Vi kan med tilfredshed se, at der søger færre ind til IT, men de, der gør det, søger de højere uddannelser som for eksempel ingeniørstudiet, siger Helge Sander til Berlingske Tidende.

Han mener blandt andet, at problemet er opstået, fordi efterspørgslen på selv kortuddannede IT-folk for nogle år side betød, at mange begyndte at arbejde, før de havde afsluttet deres uddannelse.

- Men nu har vi tid. De nåede ikke at blive dygtige dengang. En ledig datamatiker dengang var uhørt. Men jeg har siden forsøgt at forstå, hvad det er, branchen nu har brug for, og derfor gør vi, som vi gør nu, siger Helge Sander til avisen.

Videnskabsministeren mener i øvrigt ikke, at IT-branchen kan karakteriseres som nødlidende. Den har blot set en stor vækst, der nu har stabiliseret sig, påpeger han over for avisen. Han afviser samtidig, at der skal ydes finansiel støtte til IT-branchen og mener, at der fortsat findes investeringsvillige støtter til nye IT-virksomheder.

Handlingsplanen ?Fra tanke til faktura?, som offentliggøres i dag, skal sætte fokus på samarbejde mellem universiteter og private virksomheder. Her mener Helge Sander ifølge Berlingske Tidende, at vi har meget at lære af eksempelvis England og USA, hvor forskningsresultater i højere grad videreformidles til det private erhvervsliv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere