Artikel top billede

I dag skal du opdatere dine forældres browser

Gør en god gerning for dine forældre og verdens webudviklere.

Kampen for at udrydde de ældste udgaver af Internet Explorer fortsætter. Dagen i dag er: "Opdatér Dine Forældres Browser"-dag.

Den selvopfundne mærkedag udspringer af Thanksgiving, som amerikanerne fejrede i går. I forbindelse med helligdagen er mange amerikanske unge på besøg hos deres forældre, og derfor er det oplagt at bruge tiden efter kalkun-fortæring på at opgradere husets computer til nutidens browserstandarder.

Det mener redaktøren fra The Atlantic, Alexis Madrigal, der forsøger at starte projektet.

"Forklar din bedstefar, mor eller dine svigerforældre, at de kan få en meget mere sikker tilværelse på nettet, hvis de opgraderer deres browser. Nej, forklar dem i stedet, at de snart ikke længere kan se sjove videoer på YouTube med Internet Explorer 6. Det vil normalt får de fleste forældre til at trygle om din it-assistance, og du vil kunne tage dig godt betalt for dine anstrengelser," skriver han.

"Fredag den 25. november skal alle gamle browsere dø!"

Microsoft vil også lege med

Men ifølge redaktøren må du ikke skifte browser.

De gamle IE-browsere skal opgraderes til nyere versioner. Ikke udskiftes med eksempelvis Chrome eller Firefox, så forældrene står hjælpeløse og skræmte, når deres it-kyndige poder igen har forladt huset.

Hos Lifehacker.com har man taget den opfordring op, og i stedet lavet en guide til at skifte forældrenes browser fra Internet Explorer til en helt anden, uden at de i fremtiden lægger mærke til, at de ikke bruger IE.

Microsoft har også opsnappet, at deres gamle browser står for skud i denne weekend. Det vækker dog ikke harme, da Microsoft tidligere selv har opfordret til at få gjort kål på IE6.

På en blog opfordrer Microsoft til at opgradere til IE8 eller IE9, og bidrager med en liste over tidspunkter, hvor man med fordel kan overtage forældrenes computer - uden at de lægger mærke til det. For eksempel:

"...når de er godt optaget af deres meterlange monolog om, at du burde få dig et ordentligt arbejde, slå dig ned og give dem nogle børnebørn".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere