Orange på frierfærd i Monaco

Vivendi vil sælge sin andel af Monaco Telecom, og Orange er blandt de interesserede købere til den lille teleselskab, som har store kontrakter i krigshærgede udviklingslande.

Et af de teleselskaber i verden med den mindste hjemmebane, Monaco Telecom, er genstand for hed interesse fra blandt andre mobilselskabet Orange. Det franske mediekonglomerat Vivendi, som ejer 55 procent af aktierne, vil sælge ud.

Trods sin lidenhed har Monaco Telecom vidtforgrenede forretninger, som kan være interessante ikke mindst for mobilselskaber som Orange. Det skriver The Wall Street Journal i sin onlineudgave.

I Monaco er selskabet langt fremme med at udbyde tredjegenerationstjenester på mobiltelefoner, som inkluderer video, data og musik.

Dertil kommer, at teleselskabet har gjort sig bemærket på nogle usædvanlige markeder og henter 60 procent af sin omsætning, der sidste år var på 1,3 milliarder kroner, uden for kongedømmet grænser.

Vandt Kosovo-kontrakt

Monaco Telecom var eksempelvis i stand til at skubbe konkurrenter som Deutsche Telekom, France Telecom og Telecom Italia fra truget, da der for fire år siden blev udbudt kontrakter om at skabe mobil-infrastruktur i den krigshærgede Kosovo-region.

- Som operatør fra et lille land havde vi den fordel, at vi blev set som neutrale. Derfor kunne vi uden problemer arbejde sammen med både russiske, franske og amerikanske tropper, siger Antoine Veran, administrerende direktør for Monaco Telecom til den amerikanske finansavis.

I dag har Kosovo-afdelingen overskud og 300.000 kunder ? 10 gange så mange mennesker, som der er indbyggere i Monaco.

Konkurrerer med afghansk monopol

Kosovo er ikke det eneste sted, hvor Monaco Telekom går ind i forsøget på at lave en forretning ud af genopretningsarbejde efter krig. Også i Afghanistan har Monaco Telecom en mobilenhed, som ejes i fælleskab med blandt andre det amerikanske mobil-selskab MCT og franske Alcatel.

Her forsøger parterne at skabe en konkurrent til det tidligere monopol-selskab Afghan Wireless Communications, hvis netværk er fuldstændig overbebyrdet af trafik.

Vivendi, som lider af stærke lommesmerter med en gæld på over 80 millliarder kroner, vil nu sælge ud af sin lille guldfugl, og såvel private fonde som en række teleselskaber har vist interesse. Forhandlinger om salget, der forventes at indbringe mellem 2,2 og 3 milliarder kroner, starter sandsynligvis i næste måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere